Karsums un Daugaviņš mača galotnē nodrošina "Spartak" otro uzvaru pret SKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: LETA

Vārtus gūstot piecas sekundes pirms pamatlaika beigām, latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums ceturtdien palīdzēja viņa un cita uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:2, 3:0) pieveikt spēcīgo Sanktpēterburgas SKA.

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis jau 2-0 par labu "Spartak".

Šīs spēles otrajā trešdaļā "Spartak" bija nonākusi iedzinējos ar 0:2, jo pa vārtiem SKA labā bija guvuši Romāns Rukavišņikovs un Aleksandrs Barabanovs. Tiesa, Maskavas komanda nepadevās, un 46.minūtē Dmitrijs Kaļiņins samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet 57.minūtē Iļja Talalujevs panāca neizšķirtu.

Šķita, ka šis duelis tiks turpināts pagarinājumā, tomēr piecas sekundes pirms pamatlaika beigām Karsums izmantoja lielisku Iļjas Zubova piespēli uz vārtu priekšu un ar strauju metienu nodrošināja viesiem negaidītu uzvaru. Vārtu guvumā piedalījās arī Daugaviņš, kura kontā tādējādi rezultatīva piespēle.

Karsums šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, zaudēja visos trīs iemetienos, kuros piedalījās, un nopelnīja divas soda minūtes.

Tikmēr Daugaviņš nospēlēja 17 minūtes un 25 sekundes, izpildīja divus metienus pa vārtiem, uzvarēja piecos no 18 iemetieniem un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Karsums ar gūtiem vārtiem izcēlās arī sērijas pirmajā spēlē. Savukārt Daugaviņam šis bija pirmais mačs pēc traumas, kā rezultātā nācās izlaist divas nedēļas.

Nākamie divi šīs sērijas mači notiks Maskavā, tāpēc "Spartak" hokejistiem tā būs laba iespēja pietuvoties iekļūšanai nākamajā kārtā

Citviet pie graujošas uzvaras tika KHL regulārajā čempionātā uzvarējusī Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar rezultātu 6:2 (0:1, 4:0, 2:1) sagrāva Maskavas apgabala "Vitjaz", sērijā panākot 2-0.

Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Mihails Grigorenko, kamēr vienus vārtus un trīs piespēles pievienoja Ņikita Ņesterovs.

Savukārt Austrumu konferences ceturtdaļfinālā otro uzvaru guvusi Astanas "Baris" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 5:4 (0:2, 2:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Ozoliņš.

Uzvaru mājiniekiem jau pagarinājuma otrajā minūtē nodrošināja Romāns Starčenko.

Tikmēr pie otrās uzvaras Austrumu konferences ceturtdaļfinālā tika arī šī reģiona regulārā čempionāta uzvarētāja Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) pārspēja Čeļabinskas "Traktor".

Citos Rietumu konferences ceturtdaļfināla pāros uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 2-0 atrodas vadībā pret vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", kamēr Jaroslavļas "Lokomotiv" ar tādu pašu rezultātu ir priekšā pret "Soči" vienību.

Savukārt Austrumu konferencē Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" ar 2-0 ir priekšgalā pret Gagarina kausa čempioni Kazaņas "Ak Bars", bet Magņitogorskas "Metallurg" cīnās neizšķirti 1:1 ar Ufas "Salavat Julajev".

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu