Vai tavam auto jau ir vasaras riepas? (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Ceļu satiksmes likumā rakstīts: «Laikposmā no 1. decembra līdz 1. martam automobilim un autobusam, kura pilna masa nepārsniedz 3,5 t, jābūt aprīkotam ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos. Laikposmā no 1. maija līdz 1. oktobrim aizliegts braukt ar transportlīdzekli, kuram ir riepas ar radzēm.»

Tas nozīmē, ka no šodienas drīkst pārvietoties ar auto, kuram nav ziemas sezonai atbilstošu riepu. Bet vai tā būtu prātīga doma? Pilnīgi noteikti nē. Pat sākt domāt par riepu maiņu vēl ir pāragri, jo, kā zināms, vasaras riepas savas funkcijas sāk pildīt tikai pie apmēram +7 grādiem, bet līdz tam saķere ir pazemināta. Citiem vārdiem sakot, pagaidām vēl steigties nevajag. Šogad gan ir bijušas dažas dienas, kad termometrs rāda +10 un vairāk grādus, taču pārsvarā valda ziemas beigām raksturīgi laika apstākļi, un nokrišņi vēl kādu laiku, pat līdz maijam, var būt sniega veidā. Un tas nozīmē, ka drošāk ir ziedot kādu ziemas riepas protektora mikrometru nekā riskēt ar savu un apkārtējo drošību. Tāpat arī rudenī - labāk ziemas riepas uzmontēt savlaicīgi nevis sagaidīt pirmo sniegu un tad būt starp tiem, ko ziema pārsteigusi nesagatavotus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu