Tramps mudinājis Kimu kodolsarunās "iet uz visu banku" (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps Hanojā tiekas ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu
Donalds Tramps Hanojā tiekas ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu Foto: AP/Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps kodolsarunās, kurās likmes ir visai augstas, mudinājis Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu "iet uz visu banku", tomēr sarunas iestigušas, pastāvot domstarpībām sankciju un denuklearizācijas definīcijas jautājumos, piektdien pavēstīja ASV Valsts departamenta augsta amatpersona.

Abi līderi bija mērojuši garu ceļu uz Hanoju, lai otrajā samitā spriestu par Phenjanas kodolprogrammas likvidēšanu, taču divu dienu samits noslēdzās priekšlaicīgi, pusēm nespējot vienoties par kopīgu paziņojumu.

Kā sacīja amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, ziemeļkorejieši vēlējušies "daudzus, daudzus miljardus dolāru sankciju mazināšanas ietvaros", bet "nav gribējuši pilnībā apturēt savas masu iznīcināšanas ieroču programmas".

Ja sankcijas tiktu atceltas, "mēs faktiski nonāktu situācijā, kad mēs subsidējam masu iznīcināšanas ieroču attīstību Ziemeļkorejā", skaidroja amatpersona. "Tieši pašam jautājumam par ieročiem jābūt darbakārtībā."

"Prezidents diskusijās aicināja ziemeļkorejiešus rīkoties plašāk. Viņš drošināja priekšsēdētāju Kimu iet uz visu banku. Un to mēs darīsim - arī mēs esam gatavi iet uz visu banku," viņš sacīja.

Neraugoties uz domstarpībām, kas joprojām šķir abas puses, amatpersona, tāpat kā Tramps, centās situāciju interpretēt pozitīvi.

"Mūs patiesībā iedrošina tas, kurp mēs dodamies," viņš sacīja. "Mēs nepienācām pietiekami tuvu šajā samitā, bet mūs iedrošina iespējas, kas ir mums priekšā."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu