Straume: "Rīgas satiksmes" krimināllietā turpinās intensīvs darbs (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" iepirkumu krimināllietā turpinās intensīvs darbs, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume.

KNAB ļoti intensīvi strādā gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, uzsvēra amatpersona.

Vaicāts par iespējamiem šajā lietā gaidāmiem jauniem pavērsieniem, Straume noteica, ka "nekad nekas nav izslēgts".

Viņš arī apliecināja, ka patlaban šajā lietā ne Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S), ne bijušajam vicemēram Andrim Amerikam (GKR) nav piemērots nekāds statuss.

Savukārt personu politiskās gaitas KNAB nebūtu jākomentē, piebilda Straume.

Iepriekš vēstīts, ka KNAB sāktais kriminālprocess ir saistīts ar trim "Rīgas satiksmes" iepirkumiem. Tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Lietā aizdomās turētie ir ilggadējais partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs, uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks, "Rīgas satiksmes" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins, "Rīgas satiksmes" bijušais vadītājs Leons Bemhens, Čehijas uzņēmuma "Škoda Transportation" amatpersona Vladislavs Kozaks, uzņēmējs Māris Martinsons, kā arī uzņēmējs Edgars Teterovskis un viņa dzīvesbiedre, Kozaka savulaik vadītā, nu jau likvidētā uzņēmuma "Tram Servis Riga" valdes locekle Elīna Kokina.

Šajā krimināllietā KNAB pie Ušakova un Amerika pēdējos mēnešos ir veicis kratīšanas, tomēr neviens no viņiem nav ticis aizturēts vai atzīts par aizdomās turēto saistībā ar šo skandālu.

Veicot procesuālās darbības, KNAB veica kratīšanu Rīgas mēra kabinetā un dzīvesvietā. Plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka kratīšana notikusi arī Amerika dzīvesvietā, taču viņš pats nekādus komentārus par to nesniedza, uzsverot, ka viņa sirdsapziņa ir tīra.

Pēc notikušā Ameriks tomēr paziņoja par atkāpšanos no vicemēra amata, savu vietu atvēlot partijas biedram Oļegam Burovam. Tikmēr Ušakovs, neraugoties uz KNAB darbībām, amatu neatstāja, norādot, ka arī viņa sirdsapziņa esot tīra un primārais uzdevums esot nodrošināt stabilu pašvaldības darbu.

Tagad Ušakovs un Ameriks paziņojuši par kandidēšanu Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Ja politiķi tiks ievēlēti EP, viņiem tiks nodrošināta līdzīga imunitāte kā Saeimas deputātiem.

Eiropas Parlamenta vēlēšanas gaidāmas maija nogalē.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu