Gorkšs: Stojanovičs bija mūsu prioritāte Latvijas izlases trenera meklējumos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Edijs Pālens/LETA

Serbijas speciālists Slaviša Stojanovičs bija prioritāte Latvijas vīriešu futbola izlases galvenā trenera meklējumos, uzsver Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs.

Pašlaik 49 gadus vecais Stojanovičs piektdien, 1. martā, oficiāli tika apstiprināts Latvijas izlases galvenā trenera amatā. Vienošanās noslēgta uz trim gadiem.

Kādreizējais Slovēnijas izlases galvenais treneris, kurš iepazinis Latvijas futbolu, iepriekš strādājot pie "Riga" kluba stūres, Latvijā ieradīsies nākamnedēļ.

LFF norāda, ka Stojanovičs jau uzsācis darbu ar izlases kandidātu atlasi un novērtēšanu, kā arī valstsvienības darba plāna sastādīšanu.

"Stojanovičs karjeras laikā ieguvis pieredzi darbā ar divu valstu izlasēm, turklāt viņš teicami pārzina vienu no mūsu komandas pretiniekiem gaidāmajā kvalifikācijas turnīrā - Slovēniju. Līdzās pieredzei darbā ar valstsvienībām viņa spēcīgo pušu skalā liekama arī izpratne par Latvijas futbolu un Latvijas spēlētāju mentalitāti, kā arī spēja izcīnīt lielas uzvaras. To viņš ir pierādījis gan Slovēnijas, gan Serbijas čempionātā," pauž Gorkšs.

2017. gadā Stojanovičs vadīja Latvijas virslīgas klubu "Riga" klubu, kad tajā vēl savas futbolista karjeras norietā vēl spēlēja šā brīža LFF prezidents Gorkšs.

Stojanovičs iepriekš karjerā no 2011. līdz 2012. gadam bija Slovēnijas valstsvienības galvenais treneris.

Laika posmā no 2009. līdz 2011. gadam viņš guva pieredzi Apvienoto Arābu Emirātu izlasē, pildot komandas galvenā trenera asistenta pienākumus.

"Trenera kompetence, pieredze, entuziasms strādāt ar Latvijas izlasi un skaidrs redzējums par tās tālāko attīstību - tas ir spēcīgs vērtību kopums. Mēs vēlējāmies nolīgt treneri ilgtermiņa sadarbībai, un arī šajā punktā mūsu uzskati sakrita," norāda Gorkšs.

"Stojanovičs bija mūsu pirmais kandidāts, mūsu prioritāte Latvijas izlases galvenā trenera meklējumos. Viņu uzrunājām jau pērnā gada decembrī, tomēr situāciju sarežģīja trenera saistības ar viņa iepriekšējo darba vietu, tāpēc izskatījām vēl citus potenciālos kandidātus, kuri visi tika prezentēti LFF valdes locekļiem jau pagājušā gada izskaņā. Esmu patiesi gandarīts, ka notikumu attīstība ļāva mums atgriezties pie mūsu pirmās kandidatūras," piebilst LFF prezidents.

Latvijas izlase martā sāks 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru.

G grupā Latvijas futbolistiem būs jācīnās ar Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Maķedonijas izlasi.

Pirmā spēle paredzēta 21. martā izbraukumā pret Maķedoniju, pēc tam 24. martā viesos jātiekas ar Poliju.

Savukārt vasarā savā laukumā Latvijas izlase 7. jūnijā spēlēs pret Izraēlu un 10. jūnijā pret Slovēniju.

Pirmā apļa noslēgumā Latvijas futbolisti 6. septembrī viesos spēlēs pret Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu