Viss sākās ar "nozaudētu" rokassomiņu

Uz lielajiem ekrāniem nervus kutinoša spriedzes filma
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
”Greta”
”Greta” Foto: publicitātes

Šo piektdien, 1. martā, uz lielajiem ekrāniem Latvijā sāk izrādīt nervus kutinošu spriedzes trilleri ”Greta”, kurā galvenās lomas atveido divu paaudžu izcilas aktrises – Izabella Ipēra un Hloja Greisa Moreca.

Stāsta centrā ir jaunā un labsirdīgā Frānsisa, kura Ņujorkas metro atrod nozaudētu rokassomiņu. Ilgi nedomājot, jaunā sieviete nolemj atrast īpašnieci un nogādāt viņai īpašumu. Somiņas īpašniece, izrādās, ir francūziete Greta – vientuļa, ekscentriska klavierskolotāja. Frānsisa, kas nesen zaudējusi māti, ātri vien satuvinās ar atraitni Gretu. Kad liekas, ka varētu uzplaukt noturīga draudzība, Gretas mātišķais šarms sāk bālēt, viņas uzvedība kļūst arvien satraucošāka. Frānsisai kļūst skaidrs, ka Gretas dzīvē nekas nav tā, kā izskatās.

Hloja Greisa Moreca ("Greta")
Hloja Greisa Moreca ("Greta") Foto: publicitātes

Filmas “Greta” režisors ir Nīls Džordans, dzimis un audzis Īrijā, ļoti ticīgā katoļu ģimenē. Kādā intervijā Nīls atzīst, ka kādu laiku ir bijis dziļi reliģiozs, tomēr vienā brīdī pārstājis ticēt, piebilstot, ka Dievs tāpat kā Einšteina relativitātes teorija ir viens no lielākajiem cilvēka iztēles veidojumiem. Savu karjeru Nīls sāka kā rakstnieks, saņemot atzinību jau ar pirmo grāmatu “Nakts Tunisijā” (1976), kopš tā laika viņš ir publicējis septiņas noveles. Savukāt režijai viņš pievērsās trīsdesmit gadu vecumā, kopumā savā biogrāfijā ierakstot vairāk nekā 15 režisētas filmas un vairākus industrijas apbalvojumus - BAFTA, Golden Globe, Golden Lion, Silver Bear un arī prestižo “Oskar” balvu par filmu “Raudu spēle” (“The Crying Game”).

Līdztekus franču aktrisei Izabellai Ipērai (“Viņa”) un jaunajai Hlojai Greisai Morecai (“Kerija”), filmā redzama Maika Monro (“Neatkarības diena: Atdzimšana”).

Spriedzes trillera “Greta” reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu