Laikraksts: Tramps znotam izkārtojis drošības pielaidi (4)

TVNET/The New York Times
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušogad deva savas administrācijas personāla vadītājam rīkojumu izsniegt viņa znotam Džaredam Kušneram augsta līmeņa drošības pielaidi, apejot izlūkdienestu un Baltā nama vecākā jurista iebildumus, vēsta laikraksts "The New York Times".

Toreizējais personāla vadītājs Džons Kellijs par Trampa rīkojumu informēja administrācijas augstākās amatpersonas. Arī Baltā nama jurists Donalds Makgans tolaik iekšējā sarakstē uzsvēra izlūkdienestu iebildumus pret augstākā līmeņa drošības pielaides izsniegšanu Kušneram un aicināja to nedarīt.

Iekšējā sarakste atspēko Trampa intervijā ar "The New York Times" janvārī apgalvoto, ka viņš neesot spēlējis nekādu lomu tajā, ka viņa znots un padomnieks drošības pielaidi tomēr saņēmis.

Kušnera advokāts apgalvoja, ka viņa klients pielaidi ieguvis standarta procedūras ceļā.

Kušners ir precējies ar Trampa meitu Ivanku.

Iemesli, kāpēc izlūkdienesti iebilda pret drošības pielaides izsniegšanu Kušneram, pagaidām nav izskanējuši publiski. Taču vairākas ASV amatpersonas norādījušas uz Kušnera un viņa ģimenes nekustamā īpašuma biznesa saitēm ar ārvalstu valdībām un investoriem, kā arī iepriekš nereģistrētiem kontaktiem ar ārvalstniekiem.

Tramps arī kritizēts par nepotismu. Par Trampa padomniekiem strādā divi viņa ģimenes locekļi - meita Ivanka Trampa un znots Džareds Kušners.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu