Ikšķilē miniatūrgrafikas izstāde "Sirdslieta II"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mākslai vajag telpu

No 3. marta līdz 18. aprīlim Ikšķiles evaņģēliski luteriskās baznīcas izstāžu zālē (Kalēju ielā 1) būs skatāma miniatūrgrafikas izstāde „Sirdslieta II”, informē biedrība „Grafikas kamera”.

Sirdslieta ir darbs, kam nododamies ar lielu dedzību, ko darām ar lielu mīlestību. Katrs izstādes dalībnieks par savu darbu noteikti var teikt, ka viņš to dara no sirds. Grafikas tehnikas prasa no mākslinieka lielu pacietību, rūpību un zināšanas, kā arī laiku.

Šogad jau septīto gadu biedrība „Grafikas kamera” aicina dažādās grafikas tehnikās strādājošus māksliniekus dalīties ar savām radošajām idejām, kas realizētas miniatūrā - neliela izmēra mākslas darbā. Tiek aicināti arī mākslinieki no citām valstīm, lai stiprinātu jau esošās un nodibinātu jaunas radošās saites starp dažādu valstu māksliniekiem un grafikas darbnīcām. Interesanti būs arī skatītājam, kas varēs vērtēt kopīgo un atšķirīgo tēlu un tehniku izvēlē.

Lai iepazīstinātu pēc iespējas plašāku publiku ar māksliniekiem, dažādajām grafikas tehnikām un popularizētu grafiku kā autonomu mākslas jomu, miniatūrgrafikas izstāde katru gadu tiek rīkota kādā no Latvijas pilsētām (2012. gadā Rīgā, 2013. gadā Valmierā, 2014. gadā Siguldā, 2015. gadā Jelgavā, 2016./17. gadā Ventspilī, 2018. gadā Ķekavā).

Šogad biedrība izstādē vieno pieredzējušus un jaunus māksliniekus Ikšķiles evaņģēliski luteriskās baznīcas izstāžu zālē.

Kuratore Lāsma Pujāte-Stūre izstādei izvēlējusies spilgtu latviešu mākslinieku izlasi: Aleksands Boče, Maija Dragūne, Ilze Egle, Mārīte Kluša, Agnese Kurzemniece, Imants Krepics, Inese Lieckalniņa, Ilze Lībiete, Maija Mackus, Ieva Nagliņa, Anita Nikuļceva, Anna Orniņa, Lāsma Pujāte-Stūre, Lauma Palmbaha, Kate Seržāne, Māris Subačs, Ausma Šmite, kā arī  mākslinieki no Nīderlandes Rogier Arents un Asnate Bočkis, no Serbijas Milos Djordjevic un Igaunijas Peeter Allik.

Milos Djordjevic, “Hiatus”, litogrāfija, algogrāfija, 2017
Milos Djordjevic, “Hiatus”, litogrāfija, algogrāfija, 2017 Foto: publicitātes

Izstādes ietvaros 31. martā plkst. 11.30 paredzēta tikšanās ar māksliniekiem Māri Subaču, Ievu Nagliņu, Lāsmu Pujāti, neformālā gaisotnē runājot par katra mākslinieka sirdslietu – mākslu, filozofiju, kuratora darbu, grafiku.

Izstādi organizē biedrība „Grafikas kamera” sadarbībā ar biedrību "Rasas krāsas". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu