Kosovas prezidents noraida teritoriju apmaiņu ar Serbiju

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kosovas prezidents Hašims Tači
Kosovas prezidents Hašims Tači Foto: AP/Scanpix

Kosovas prezidents Hašims Tači, piektdien viesojoties Albānijas galvaspilsētā Tirānā, noraidīja ideju par apmaiņu ar teritorijām, ko Kosova varētu veikt ar Serbiju.

"Apmainīšanās ar teritorijām nekad nenotiks," uzsvēra Tači.

Pērn Tači ierosināja veikt "robežas korekciju", Kosovai saņemot Serbijas dienviddaļas Presevas ieleju un apmaiņā nepiedāvājot neko, tiesa, nepaskaidrojot, kāpēc Serbijai vajadzētu kaut kam tādam piekrist.

Eiropas Savienība (ES) skubinājusi Kosovu un Serbiju normalizēt attiecības, ja tās vēlās pievienoties blokam. Dažas amatpersonas Serbijā un Kosovā ierosinājušas apmainīties ar teritorijām, Serbijai saņemot Ziemeļmitrovicu, bet Kosovai - Presevas ieleju.

Tači, runājot piektdien Tirānā, arī noraidīja Lielalbānijas ideju, sakot ka "Kosovas savienība, albāņu nācijas savienība ir savienība ar ES un NATO un mūžīgā draudzība ar ASV".

Kosovas un Serbijas sarunas, kas ar ES atbalstu sākās 2011.gadā, ir iestrēgušas, kopš Priština noteica 100% importa tarifu Serbijas un Bosnijas precēm, līdz Belgrada nebūs atzinusi tās suverenitāti un beigusi likt šķēršļus tās dalībai starptautiskajās organizācijās.

Belgrada paziņojusi, ka sarunās neatgriezīsies, līdz tarifi nebūs atcelti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu