Reitingi: turpina kristies "KPV LV" popularitāte (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artuss Kaimiņš
Artuss Kaimiņš Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Saskaņā ar sociologu jaunākajiem datiem par februāri, pirmie arvien ir “Saskaņa”, kurai seko Jaunā konservatīvā partija, “Jaunā Vienotība”, Nacionālā apvienība, “Attīstībai/Par”, Zaļo un zemnieku savienība, bet pēdējie no Saeimā ievēlētājiem – “KPV LV”, piektdienas vakarā vēsta LTV.

LTV vēsta, ka Vēl pirms nepilniem pieciem mēnešiem Saeimas vēlēšanās “KPV LV” ieguva otro vietu uzreiz aiz “Saskaņas”. Taču tagad starp Saeimā ievēlētajām partijām “KPV LV” nokritusi uz pēdējo vietu – septīto.

Turpretim lielākais reitinga kāpums ir premjera partijai “Jaunā Vienotība”.

No ārpus Saeimas partijām populārākie ir “Progresīvie”, kam seko Latvijas Reģionu apvienība un Latvijas Krievu savienība.

TVNET vēstīja, ka saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem partijai "Saskaņa" jaunajā parlamenta sasaukumā būs 23 vietas, partijai "KPV LV" un Jaunajai konservatīvajai partijai - katrai 16 vietas, partiju apvienībai "Attīstībai/Par!" un nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - katrai 13 vietas, Zaļo un zemnieku savienībai - 11 vietas, bet partiju apvienībai "Jaunā Vienotība" - astoņi mandāti.

13.Saeimas vēlēšanās kopā piedalījušies 844 925 jeb 54,6% balsstiesīgo pilsoņu, no tiem ārvalstīs - 31 946 jeb 23,7% no ārvalstīs reģistrēto vēlētāju skaita vēlēšanu dienā, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Vēlēšanās tika saņemtas 843 920 derīgas vēlēšanu aploksnes, kurās bija 839 000 derīgas vēlēšanu zīmes. No visām derīgajām zīmēm 499 632 jeb 59,6% zīmju bija grozītas jeb tādas, kurās vēlētāji ar "+" bija atzīmējuši tos kandidātus, kuru ievēlēšanu īpaši atbalsta, vai svītrojuši tos kandidātus, kuru ievēlēšanu neatbalsta.

Ar tukšu vēlēšanu aploksni nobalsojuši 2114 vēlētāju. 96 vēlēšanu aploksnēs bijušas saplēstas vēlēšanu zīmes, 15 aploksnēs - cita vēlēšanu apgabala zīmes. 2695 vēlētāji vēlēšanu aploksnē ievietojuši vairākas atšķirīga satura vēlēšanu zīmes, kā rezultātā neviena no šīm zīmēm nebija līdzskaitāma.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu