ASV atcels liela mēroga manevrus Dienvidkorejā (5)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Karavīrs. Ilustratīvs attēls
Karavīrs. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

ASV Aizsardzības ministrija pastāvīgi atceļ liela mēroga militārās mācības Dienvidkorejā, kas parasti tika rīkotas pavasaros, piektdien paziņoja ASV amatpersonas.

Šis lēmums tiek uzskatīts par piekāpšanos Ziemeļkorejai tikai dažas dienas pēc ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samita, kurš beidzās bez vienošanās.

Lēmuma pieņemšanas laiks rada jautājumus par to, vai Tramps atteicies no svarīgas sviras attiecībā uz Phenjanu, kas ilgi nosodījusi šos manevrus kā provokatīvus, un nav dabūjis neko pretī.

Tūkstošiem ASV un Dienvidkorejas karavīru vairāk nekā 10 gadus ir piedalījušies šajos manevros, kas pazīstami ar nosaukumiem "Key Resolve" un "Foal Eagle". Tramps pērn atlika to rīkošanu, kā iemeslus minot lielas izmaksas un vajadzību mazināt saspīlējumu ar Phenjanu.

Šie pavasara manevri tiks aizstāti ar mazāka mēroga mācībām, kas tomēr nodrošinās, lai ASV un Dienvidkorejas spēki spētu atvairīt Ziemeļkorejas iebrukumu.

Tramps ir vairākkārt sūkstījies par liela mēroga mācībām, sakot, ka tās ir pārāk dārgas un ASV uzņemas pārāk lielu daļu no finansiālā sloga. Šo mācību aizstāvji gan raksturo tās kā relatīvi lētas, minot aplēses, ka rudens mācības izmaksā 14 miljonus ASV dolāru gadā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu