Ovečkins gūst skaistus vārtus un pārraksta NHL vēsturi (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokejists Aleksandrs Ovečkins piektdien guva kārtējos vārtus, sasniedzot jaunu rekordu Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Ovečkina pārstāvētā Vašingtonas "Capitals" piektdien izbraukumā ar rezultātu 3:1 (0:1, 0:0, 3:0) pārspēja Ņujorkas "Islanders".

Otrā perioda sākumā Ovečkins guva vārtus skaitliskajā vairākumā. Viņam šis ir jau 45. precīzais metiens šosezon NHL.

Ovečkins kļuvis par pirmo spēlētāju NHL vēsturē, kuram izdevies 10 sezonās katrā gūt vismaz 45 vārtus.

Leģendārais kanādietis Veins Greckis, kurš ir NHL visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, vismaz 45 vārtus guva 9 sezonās.

Patlaban 33 gadus vecais Ovečkins ar 45 gūtiem vārtiem ir sezonas līderis. Labāko snaiperu sarakstā viņam tuvākais sekotājs ar 40 precīziem metieniem ir ASV hokejists Patriks Keins no Čikāgas "Blackhawks".

Ovečkins šosezon 64 mačos atzīmējies arī ar 30 rezultatīvām piespēlēm. Viņš ar 75 punktiem šobrīd ir tikai 12. rezultatīvākais spēlētājs šosezon NHL.

Šosezon rezultatīvāko spēlētāju statistikas ailītes galvgalī pārliecinoši turas Tampabejas "Lightning" krievu uzbrucējs Ņikita Kučerovs, kurš 65 mačos sakrājis 104 punktus (30 vārti + 74 piespēles).

Viņam ar 94 punktiem (40+54) seko jau iepriekš minētais Keins no "Blackhawks".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu