Vairāki simti cilvēku Rātslaukumā protestē pret korumpēto Rīgas vadību (78)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš / TVNET

Rīgas Rātslaukumā, pie domes ēkas, sestdienas priekšpusdienā sācies pikets nolūkā prasīt Rīgas domes atlaišanu un rosināt pilna audita veikšanu visās domes struktūrvienībās un kapitālsabiedrībās. Pasākuma pieteikumā norādīts, ka tajā plānots arī paust neapmierinātību par bedrainajām Rīgas ielām un dārgāko sabiedrisko transportu.

Piketā piedalās vairāki simti cilvēku. Viņi rokās tur plakātus, kas, piemēram, aicina sūtīt uz Briseli nevis Rīgas mēru Nilu Ušakovu, bet gan «Rīgas satiksmes» bijušo vadītāju Leonu Bemhenu un ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru. Plakātos arī lasāmas dažādas Rīgas mēram ne pārāk glaimojošas frāzes, piemēram, «Нил сгнил!» (Nils ir sapuvis), «Tāpēc ka zaglis!», «Žurkas bēg pirmās uz EP», «Laiks sēdēt», «Nil, Tev bikses pilnas - ne jau ar zapti!» un «Ušakov, esi vecis, uzņemies atbildību!». Tāpat pasākuma gaitā kāds no protesta akcijas dalībniekiem skaļi pauž uzskatu, ka «mēs nedrīkstam sūtīt savus atkritumus uz Eiropas Parlamentu».

Viens no piketa dalībniekiem, apvienības „Pilsēta cilvēkiem« pārstāvis Māris Jonovs uzrunā klātesošajiem sacīja, ka mēs visi dzīvojam šajā mēslu bedrē, kas diemžēl nav ne Eiropas metropole, ne Baltijas galvaspilsēta, taču Rīga tāda varētu būt.

„Mēs esam bagātākā pilsēta, taču, izejot ārā [uz ielas], nekas par to neliecina, izņemot rindu ar superdārgām automašīnām, kas šeit ikdienā ir novietotas pie Rīgas domes ēkas, Vecrīgā ar īpašajām atļaujām. Tur [norādot uz automašīnām] mēs redzam, ka ir nauda, bet otrā pusē ir pilnīgi sabrukušas ielas un brūkoši tilti. Tas nav normāli!», norāda Māris Jonovs.

Dažiem protestētajiem ir Latvijas karogi un dažādi plakāti, piemēram, uz kāda no tiem ir attēlots Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) un bijušais vicemērs Andris Ameriks (GKR) aiz restēm.

Klātesošie skandēja "Auditu!" un "Atlaist domi!" pēc tam, kad organizators un klātesošie piketa laikā norādīja uz situāciju "Rīgas satiksmē". Tāpat tiek skandēts sauklis "Cietumā!" un "Atdod Rīgu!".

Foto: Ekrānšāviņš no video

Pasākuma dalībnieki arī tika aicināti piedalīties Rīgas domes atbildīgo komiteju sēdēs. Tāpat kāds no runātājiem norādīja, ka mīl "latviešus un krievus" un ka "nav vajadzīga "Saskaņa", lai būtu saskaņa".

Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Jau vēstīts, ka 9.februārī partija «Saskaņa» organizēja mītiņu Rātslaukumā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atbalstam, un tajā piedalījās aptuveni 3000 dalībnieku.

Komentāri (78)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu