ASV atklāta privāto pilotējamo kosmosa kuģu ēra (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Crew Dragon"
"Crew Dragon" Foto: Ekrānšāviņš no video

No ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) Kanaveralas zemesraga kosmodroma Floridā šodien veiksmīgi startējusi raķete "Falcon 9" ar pilotējamo kosmosa kuģi "Crew Dragon". Šis ir pirmais "Crew Dragon" izmēģinājuma lidojums, tādēļ cilvēku tajā nav. Taču vienā no krēsliem atrodas manekens.

Pirmais ASV privātās kosmisko lidojumu kompānijas "SpaceX" "Crew Dragon" izmēģinājuma lidojums uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) notiek bezpilota režīmā.

Kosmosa kuģis SKS ieradīsies 3.martā un paliks orbītā līdz 8.martam, pēc tam atgriežoties uz Zemes.

Jaunā kapsula pilotējamiem lidojumiem ir uzlabota daudzkārt izmantojamā bezpilota kravas kuģa "Dragon" versija, ar kuru SKS jau daudzkārt nogādātas kravas.

Pavisam "Crew Dragon" ir septiņas pasažieru vietas. Atšķirībā no kravas kuģa, jaunajā kapsulā ir dzīvības uzturēšanas un avārijas glābšanās sistēmas, sensoru displeji, iluminatori un citas detaļas. Pirmajā lidojumā testa režīmā kosmosa kuģis zemes orbītā atradīsies piecas diennaktis.

Kopš 2011. gada amerikāņu astronautus Starptautiskajā kosmosa stacijā nogādā Krievijas raķetes „Sojuz”, taču kontrakts beidzas jau šogad. ASV pilotējamos kosmosa kuģus pašlaik mēģina uzbūvēt ne vien „SpaceX”, bet arī „Boeing”.

NASA plāno jau šogad sākt pilotējamos lidojumus ar "Crew Dragon" un pirmais lidojums ar ekipāžu uz SKS iecerēts jūlijā. Kapsulu "Crew Dragon" ar diviem astronautiem orbītā nogādās raķete "Falcon 9".

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu