Mūžībā devusies rakstniece Andra Neiburga

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andra Neiburga
Andra Neiburga Foto: LETA

Šodien kļuvis zināms, ka 62 gadu vecumā negaidīti mirusi izcilā latviešu rakstniece Andra Neiburga. Informāciju par viņas pāragro došanos aizsaulē sociālajā tīklā Facebook apstiprina rakstnieks Pauls Bankovskis un arī portāls Satori.lv

Andra Neiburga ir dzimusi 1957. gada 16. janvārī Rīgā. Mācījusies Rīgas 5. vidusskolā (1964-1973), beigusi Rīgas lietišķās mākslas vidusskolu (1977) un Latvijas Mākslas akadēmijas Rūpnieciskās mākslas nodaļu (1986). No 1986. gada veidojusi žurnāla "Avots" dizainu, bet 90. gadu sākumā bijusi žurnāla "Karogs" māksliniece.

Neiburgas pirmā literatūras publikācija nodrukāta 1985. gadā – stāsts "Spīdēja saule" laikrakstā "Literatūra un Māksla".

Andras Neiburgas nozīmīgākais tulkojums ir Mihaila Bulgakova garstāsts "Suņa sirds", kas tiek turpinājumos publicēts žurnālā "Avots" 1988. gadā. 2008. gadā šis tulkojums tiek dramatizēts un iestudēts Dailes teātrī.

2004. gadā viņas otrais stāstu krājums "Stum, stum" ieguva laikraksta "Diena" kultūras gada balvu, kā arī nominēts Literatūras gada balvai. Savukārt par garstāstu "Stāsts par Tilli un Suņuvīru" Andra Neiburga 1993. gadā saņēma Latvijas Bērnu literatūras prēmiju "Pastariņa prēmija" un 2002. gadā arī Autortiesību Bezgalības balvu.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu