Daugaviņš gūst savainojumu un atstāj laukumu uz nestuvēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē guva šķietami nopietnu traumu un atstāja laukumu uz nestuvēm, kamēr viņa un cita Latvijas uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" cieta zaudējumu.

"Spartak" savā laukumā ar rezultātu 2:5 (0:1, 1:3, 1:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai, kas tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām samazinājusi deficītu līdz 1-2.

Daugaviņš traumu guva otrās trešdaļas izskaņā, kad viņš, būdams brīvs, saņēma teicamu piespēli un bija lieliskā pozīcijā, lai gūtu vārtus. Latvietis metās apspēlēt SKA vārtsargu Igoru Šestjorkinu, kurš uzbrucēja ceļā nolika savu nūju, bet Daugaviņš paklupa un lielā ātrumā ar labo plecu ielidoja apmalē. Bija redzams, ka spēlētājam sāpes bija ļoti lielas, bet pēc tam piesteidzās medicīniskais personās, latvietim laukumu spējot pamest vien uz nestuvēm.

Šestjorkins par šādu izgājienu dabūja 5+20 minūšu sodu, viņam tādējādi atstājot laukumu. Šīs epizodes brīdī rezultāts jau bija 1:4, bet "Spartak" ilgo vairākumu neizmantoja.

Tiesa pamatlaika priekšpēdējās minūtes sākumā Antons Zlobins "Spartak" komandai vienus vārtus atguva, tomēr Maskavas klubs atspēlēties nepaguva, turklāt beidzamajā minūtē SKA piektos vārtus guva ar metienu tukšos vārtos.

Daugaviņš šajā mačā laukumā paguva pabūt desmit minūtes un 12 sekundes, kuru laikā zaudēja abos iemetienos. Savukārt Karsums nospēlētajās 15 minūtēs un 33 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Zīmīgi, ka tikai iepriekšējā spēlē Daugaviņš atgriezās pēc savainojuma izārstēšanas. Viņš ceturtdienas mačā veica arī rezultatīvu piespēli. Tikmēr Karsums sērijas trīs spēlēs guvis divus vārtus.

Savukārt vienas uzvaras attālumā no Rietumu konferences pusfināla sestdien nonāca regulārā čempionāta labākā komanda Maskavas CSKA, kas izbraukumā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz", tādējādi sērijā panākot jau 3-0.

Tikmēr Austrumu konferences ceturtdaļfinālā trešo uzvaru guva arī Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Čeļabinskas "Traktor". Panākumu viesiem nodrošināja Vjačeslavs Litvočenko, kurš izcēlās jau pagarinājuma 54.sekundē.

Savukārt vēl vienā Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā pirmo uzvaru guva Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Ozoliņš. Šī vienība savu skatītāju priekšā ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzvarēja Astanas "Baris" hokejistus, tādējādi sērijā samazinot deficītu līdz 1-2.

"Torpedo" sastāvā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Deniss Barancevs.

Citās Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijās uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ir vadībā ar 2:1 pret vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", bet Jaroslavļas "Lokomotiv" ar tādu pašu rezultātu ir priekšā pret "Soči" vienību.

Savukārt Austrumu konferencē Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" ar 3-0 ir vadībā pret Gagarina kausa čempioni Kazaņas "Ak Bars", bet Ufas "Salavat Julajev" pagaidām ar 2-1 uzvar Magņitogorskas "Metallurg".

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu