Federers izcīna karjeras 100. titulu ATP tūrē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais šveiciešu tenisists Rodžers Federers sestdien Dubaijā izcīnīja savas karjeras 100. ATP titulu.

Pašlaik 37 gadus vecais Federers sestdien triumfēja Dubaijas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā. Pasaules ranga septītās vietas īpašnieks finālā ar rezultātu 6-4, 6-4 uzvarēja Grieķijas uzlecošo zvaigzni Stefanu Cicipu, kurš ir planētas 11.numurs.

Tāpat karjeras laikā 20 "Grand Slam" titulus ieguvušais Federers šajā turnīrā uzvarēja jau astoto reizi, kas iepriekš vēl nevienam citam tenisistam nebija izdevies.

Zīmīgi, ka sestdienas spēlē Federers revanšējās Cicipam par Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajā kārtā sagādāto neveiksmi.

"Ir īpaši astoto reizi vēsturē uzvarēt tieši Dubaijā, turklāt pie viena tas ir mans 100.tituls. Neviens pretinieks šeit nebija viegls, arī finālists Cicips. Katrā ziņā viņam jau tagad ir laba karjera - šī spēle ir labās rokās," uzskata Federers.

Līdz ar to Federers pievienojies leģendārajam Džimijam Konorsam kā vienīgie tenisisti vēsturē, kuri spējuši izcīnīt vismaz simts ATP titulus. Konorss savas karjeras laikā pamanījās iegūt 109 trofejas.

Rodžers Federers izcīna 100. titulu ATP tūrē
Rodžers Federers izcīna 100. titulu ATP tūrē Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu