Dāvis Bertāns: Brālis ir pelnījis spēlēt NBA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji brāļi Dairis (no kreisās) un Dāvis Bertāni
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji brāļi Dairis (no kreisās) un Dāvis Bertāni Foto: Edijs Pālens/LETA

Dairis Bertāns savā basketbolista karjerā ir smagi strādājis, tāpēc viņš ir pelnījis spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pārliecināts ir viņa brālis Dāvis Bertāns.

NBA komanda Ņūorleānas "Pelicans" vēl nav oficiāli paziņojusi, taču sagaidāms, ka tā noslēgs līgumu ar Dairi Bertānu, kurš piektdien pārtrauca sadarbību ar Itālijas klubu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

"Viņš to ir ļoti pelnījis, jo viņš ir smagi strādājis savas karjeras laikā," portāls "My Sanantonio" citē Dāvi Bertānu, kurš komentēja brāļa gaidāmo pārcelšanos uz NBA.

Pašlaik 26 gadus vecais Dāvis Bertāns ir aptuveni 2,08 metrus augumā ražens, bet 29 gadus vecais Dairis Bertāns ir apmēram 1,92 metrus garš.

"Viņam nepaveicās ar augumu kā man, ko ieguvu no ģimenes. Bet viņš ir profesionālis, tāpēc viņam bija viegli pārtraukt līgumu Itālijā. Komanda bija ļoti apmierināta ar viņa sniegumu un personību," sacīja Dāvis Bertāns.

Dairis Bertāns jau iepriekš bija nonācis NBA klubu redzeslokā.

2013. gadā, pārstāvot Spānijas klubu Bilbao Basket", pirmssezonas pārbaudes spēlē Dairis Bertāns guva 19 punktus pret NBA klubu Filadelfijas "76ers".

2014. gadā viņš piedalījās NBA Vasaras līgā, pārstāvot Bostonas "Celtics" komandu.

Savukārt gadu vēlāk Dairis vasarā pārstāvēja arī Sanantonio "Spurs" vienību, kurā savu trešo sezonu aizvada Dāvis Bertāns.

2015. gadā "Spurs" sastāvā NBA Vasaras līgas posmā Soltleiksitijā trīs spēlēs vidēji mačā Dairis Bertāns guva 11,3 punktus.  

"Viņš noteikti ir to pelnījis. Ceru, ka viņam izdosies sevi pierādīt, palikt šeit līdz sezonas beigām un kļūt par stabilu NBA spēlētāju," cerību pauda Dāvis Bertāns.

Viņš arī piebilda, ka bērnībā ar brāli bieži spēlējuši basketbolu viens pret vienu, taču tagad viņi brīvajā laikā to vairs nedarot tik regulāri.

"Es nevarēju ciest zaudējumu, un viņš tieši tāpat. Tāpēc mēs vairs tik daudz nespēlējam viens pret vienu, jo abi neciešam zaudēt."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu