Trīs gadus pēc izziņošanas Tesla sāk pārdot lētāko Model 3 (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: Reuters/ScanPix

Kompānija Tesla Motors beidzot pārdošanā laidusi jau sen solīto "35 tūkstošu ASV dolāru elektromobili". Tā ir Tesla Model 3 bāzes modifikācija, kas nodēvēta par Standard Range. ASV tā gan maksās nedaudz vairāk par minēto summu - 36 200 dolārus, taču ar vienu uzlādes reizi tāpat varēs nobraukt pietiekami lielu attālumu.

Standarta versijā Standard Range Model 3 varēs nobraukt līdz 354 kilometriem. Ja kādam šķitīs, ka tas ir nepietiekami, varēs iegādāties arī palielinātas autonomijas versiju Standard Range Plus ar 386 km gaitas rezervi.

No nulles līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā standarta modelis paātrinās 5,6 sekundēs un maksimāli var attīstīt 209 km/h. Plus modelis veiktspējas ziņā ir nedaudz pārāks un tas atspoguļojas arī dinamikas rādītājos, kas attiecīgi ir 5,3 sekundes un 225 km/h, raksta Motor.ru.

Ko pircējs iegūs par 36 200 ASV dolāriem? Tas būs elektromobilis bez autopilota, ar mehāniski regulējamu stūri un sēdekļiem, kā arī sēdekļiem ar auduma apdari un vienkāršāko audio sistēmu. Plus modifikācijai savukārt jau būs ādas salona apdare, priekšējo sēdekļu apsilde, labāka audio sistēma un pretmiglas lukturi.

Jāpiebilst gan, ka arī Standard Range Model 3 varēs apgādāt ar autonomās braukšanas sistēmu, tiesa gan, tā maksās trīs tūkstošus dolāru. Autonomās braukšanas sistēma ar "paplašinātām iespējām" savukārt izmaksās piecus tūkstošus.

Var piebilst, ka Eiropā Model 3 nonāca tikai šogad un, kā iepriekš vēstīja aģentūra LETA, tā pieejams divās versijās. Viena ir garo distanču versija, kas ar vienu akumulatoru uzlādes reizi spēs nobraukt 544 kilometrus, un tās cena būs no aptuveni 60 000 eiro. Savukārt otra versija aprīkota ar diviem elektriskajiem dzinējiem, un tās cena būs no aptuveni 70 000 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu