Ķibermanis/Miknis izcīna sesto vietu PČ bobslejā divniekiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas bobslejisti
Latvijas bobslejisti Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis un stūmējs Matīss Miknis svētdien izcīnīja sesto vietu Vistleras trasē Kanādā notiekošajā pasaules čempionātā. Latvijas otrā komanda ar pilotu Ralfu Bērziņu un stūmēju Dāvi Spriņģi ierindojās 21. vietā, bet par čempioniem kļuva vācieši - Frančesko Frīdrihs un Torstens Margis.

Rezultāti 4 braucienu summā

1. Frančesko Frīdrihs/Torstens Margis (Vācija) 3:24,54

2. Džastins Kripss/Kamerons Stounss (Kanāda) +0,59

3. Niko Valters/Pauls Krencs (Vācija) +0,89

4./5 Kriss Springs/Nevils Raits (Kanāda) +1,14

4./5. Breds Hols/Niks Glīsons (Lielbritānija) +1,14

6. Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis (Latvija) +1,24

...

21. Ralfs Bērziņš/Dāvis Spriņģis (Latvija)

Kopumā sacensībām bija pieteikta 31 ekipāža, taču viens no Lielbritānijas divniekiem tika diskvalificēts, tāpēc sacentās tikai 30 divnieki.

Ķibermaņa divnieks pēc pirmā brauciena bija ceturtais, bet otrais brauciens lika atkāpties uz piekto vietu pēc pirmās dienas sacensībām.

Trešais brauciens šajā čempionātā izrādījās visneveiksmīgākais - kļūdas visas trases garumā un rezultātā tikai desmitā vieta, kas sašūpoja izredzes pakāpties augstāk.

Toties pēdējais brauciens Ķibermanim padevās labi - finišā trešais rezultāts ļāva saglabāt sesto pozīciju sacensību noslēgumā.

Īpaši jāizceļ Latvijas komandas lieliskie starta ieskrējieni - ņemot vērā, ka Ķibermanis jau pāris nedēļas startē ar traumu krūšu rajonā, Latvijas divnieks trīs reizes uzrādīja otro labāko startu.

Bērziņš, pēc treniņos piedzīvotiem kritieniem, šajā trasē nejutās droši, un kā neslēpa treneris Sandis Prūsis, šoreiz Latvijas jaunā pilota uzdevums bija braucienus paveikt uz slidām. Tas arī izdevās.

Pēc pirmās dienas braucieniem izdevās ierindoties starp 20 labākajām komandām, bet trešajā braucienā tomēr jaunā Ķīnas komanda apsteidza latviešus.

Līdz ar to savā debijā pasaules čempionātā trīs braucienu summā Bērziņš ar Spriņģi ierindojās 21. vietā.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Frīdrihs, kurš gandrīz par sešām sekundes desmitdaļām apsteidza mājinieku Kripsu.

Divnieku sacensībās Frīdrihs uzvarēja arī iepriekšējos četros pasaules čempionātos - 2017. gadā Kēnigszē, 2016. gadā Īglsa, 2015. gadā Vinterbergā un 2013. gadā Sanktmoricā.

Bronzas godalga tika vēl vienai Vācijas komandai ar pilotu Valteru. Savukārt ceturto vietu izcīnīja uzreiz divas komandas - kanādieša Springa un brita Hola vadītās ekipāžas.

Nākamnedēļ Vistlerā notiks četrinieku sacensības bobslejā, savukārt jau ceturtdien čempionātu sāks skeletonisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu