Oficiāli: Dairis Bertāns kļūst par NBA kluba "Pelicans" spēlētāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns noslēdzis vienošanos ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Ņūorleānas "Pelicans", oficiāli paziņojis klubs.

Kluba paziņojumā gan netiek atklātas līguma detaļas, taču Latvijas basketbolista aģents Artūrs Kalnītis savā "Twitter" profilā norādījis, ka vienošanās noslēgta uz diviem gadiem.

"Tas ir oficiāli. Dairis Bertāns ir noslēdzis divu gadu līgumu ar Ņūorleānas "Pelicans". Esmu ļoti lepns par šo darījumu. Smags darbs un centība ir devis Dairim šo iespēju. Tas ir bijis ellišķīgs brauciens. Sarauj, latvieti," raksta Kalnītis.

Iepriekš ESPN vēstīja, ka līgumā būšot iekļauta opcija, ka "Pelicans" komanda pēc šīs sezonas varēs izvēlēties - vai tā vēlās turpināt sadarbību ar Latvijas basketbolistu vēl vienu gadu.

"Pelicans" vēsta, ka Dairis Bertāns komandā spēlēs ar numuru 45.

Ņūorleānas vienība ar 29 uzvarām un 36 zaudējumiem ieņem 12. vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Dairis Bertāns jau iepriekš bija nonācis NBA klubu redzeslokā.

2013. gadā, pārstāvot Spānijas klubu "Bilbao Basket", pirmssezonas pārbaudes spēlē Dairis Bertāns guva 19 punktus pret NBA klubu Filadelfijas "76ers".

2014. gadā viņš piedalījās NBA Vasaras līgā, pārstāvot Bostonas "Celtics" komandu.

Savukārt gadu vēlāk Dairis vasarā pārstāvēja arī Sanantonio "Spurs" vienību, kurā savu trešo sezonu aizvada viņa brālis Dāvis Bertāns.

2015. gadā "Spurs" sastāvā NBA Vasaras līgas posmā Soltleiksitijā trīs spēlēs vidēji mačā Dairis Bertāns guva 11,3 punktus.

Brāļi Bertāni šosezon bija radījuši unikālu situāciju Eiropas un pasaules basketbolā, kādu brīdi būdami labākie trīspunktu metienu realizētāji Eirolīgā un NBA.

Dairis Bertāns kļūs par ceturto Latvijas basketbolistu šosezon NBA, jo citu komandu sastāvos atrodas arī jau minētais brālis Dāvis Bertāns, kā arī Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets") un Kristaps Porziņģis (Dalasas "Mavericks").

Pasaulē spēcīgākajā basketbolā līgā savulaik spēlējuši arī Gundars Vētra un Andris Biedriņš.

Dairis Bertāns visu pagājušo sezonu un līdz šim arī šosezon spēlēja Itālijas klubā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Eiropas spēcīgākajā basketbola klubu turnīrā ULEB Eirolīgā šosezon Dairis Bertāns aizvadīja 22 spēles, vidēji mačā guva 6,4 punktus un realizēja tālmetienus ar 53,6% precizitāti (trāpīti 37 no 69), kas patlaban ir otrais labākais rādītājs līgā.

Iepriekš savā karjerā Dairis Bertāns spēlējis arī Turcijas klubā Stambulas "Dariššafaka" un Spānijas komandā "Bilbao Basket".

"VEF Rīga" vienības sastāvā Dairis Bertāns trīs reizes kļuvis par Latvijas čempionu, bet vienu reizi šo titulu viņš izcīnīja arī "Ventspils" kluba rindās.

Spēlējot vēl Latvijas komandās, Dairis Bertāns karjeras laikā pārstāvējis arī "Valmieru", ASK/"Juniors" un Rīgas ASK.

Dairis Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jauniešu izlasēs, turklāt ar U-18 valstsvienību viņš 2007. gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā debiju viņš piedzīvoja 2010. gadā.

2012. un 2014. gadā Dairis Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu