Sniega un apledojuma dēļ Latgalē un Vidzemē apgrūtināta braukšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apledojis ceļš. Ilustratīvs attēls
Apledojis ceļš. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Šorīt vietām Latgalē un Vidzemē sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi".

Slideni ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 74 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Vidzemes šoseju (A2) no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam un no Virešiem līdz Veclaicenei, Valmieras šoseju (A3), Daugavpils šoseju (A6) no Ogres līdz Nīcgalei, Rēzeknes šoseju (A12) no Jēkabpils līdz Varakļāniem un Kokneses šoseju (P80).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Gulbenes, Jēkabpils, Limbažu, Madonas, Ogres, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Autovadītājus aicina būt īpaši uzmanīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu