Hārtlija vadītā "Avangard" no Gagarina kausa izslēdz KHL čempioni "Ak Bars"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" komanda svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā izslēdza pērnā gada čempioni Kazaņa "Ak Bars", kamēr uzvaras attālumā no otrās kārtas nonākusi uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

"Avangard" Austrumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē viesos ar 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) pārspēja "Ak Bars", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-0.

Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Sergejs Šumakovs.

Tikmēr "Dinamo" Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā mačā savā laukumā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit" vienību, sērijā panākot 3-1.

Indrašis uz ledus pavadīja 14 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja trīs no septiņiem iemetieniem.

Savukārt Kalniņš atvairīja 22 no 24 mājinieku mestajām ripām.

Indrašis regulārajā čempionātā 55 spēlēs guva 16 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, bet Gagarina kausa izcīņā viņam četros mačos ir viens precīzs metiens.

Vēl svētdien Magņitogorskas "Metallurg" Austrumu ceturtdaļfināla mačā viesos ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ufas "Salavat Julajev", sērijā panākot 2-2. Tāpat neizšķirtu sērijā panākusi "Soči" vienība, kas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā mājās ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv".

Citās sērijās uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" ar 2-1 uzvar Sanktpēterburgas SKA, Maskavas CSKA ir vadībā 3-0 pret Maskavas apgabala "Vitjaz", Jekaterinburgas "Avtomobilist" ar 3-0 uzvar Čeļabinskas "Traktor", bet Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Ozoliņš, ir iedzinējos 1-2 pret Astanas "Baris".

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu