Jonass MXGP debitē ar desmito vietu sezonas pirmajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: MXGP.com

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien Argentīnā izcīnīja desmito vietu pasaules čempionāta pirmā posma sacensībās prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pirmajā braucienā bija devītais, bet otrajā finišēja 12.pozīcijā, kas summā viņam deva 21 punktu un desmito vietu.

Tikmēr abos braucienos ātrākais bija itālis Antonio Kairoli, kurš posmā tika pie 50 punktiem, otrais ar 44 punktiem bija abos braucienos aiz uzvarētāja palikušais slovēnis Tims Gajsers, kamēr trešo vietu ar 35 punktiem ieņēma beļģis Žeremī van Horebēks.

Pirmā brauciena pirmajos apļos Jonass bija otrajā desmitā, bet, tuvojoties brauciena beigām, latvietim izdevās pacelties par pār vietām, apdzenot vairākus konkurentus, tajā skaitā arī komandas biedru Armīnu Jasikoni no Lietuvas. Tiesa, pēdējā aplī lietuvietis pabrauca garām Jonasam.

Savukārt otrajā braucienā latvietis pēc starta bija 14.vietā, bet līdz finišam viņam izdevās pakāpties par divām vietām. Otrajā braucienā smagu kritienu piedzīvoja pazīstamais francūzis Romēns Fevrs.

“Esmu apmierināts ar savu rezultātu. Protams, ka ir daudz jāstrādā un jāpilnveidojas arī turpmāk, kā arī jākrāj uz motocikla pavadītais laiks kā treniņos, tā sacensībās. Ir uzstādīts atskaites punkts, uz kuru priekšdienās varēsim atsaukties un atbilstoši plānot treniņu darbu. Lai gan vakar kvalifikācijā izcīnītā 18. vieta nešķita tik iepriecinoša, šodien varu teikt, ka esmu gandarīts noslēgt savu MXGP debiju atrodoties labāko desmitniekā,” pēc sacīkstēm atklāja sportists.

Tikmēr MX2 klasē abos braucienos uzvarēja spānis Horhe Prado, kurš pērn bija Jonasa komandas biedrs un sīvākais konkurents cīņā par titulu.

Jau ziņots, ka sestdien kvalifikācijā Jonass ieņēma 18.vietu.

Šī Jonasam ir debija prestižākajā MXGP klasē. Tiesa, ceļgala traumas dēļ zem lielas jautājuma zīmes bija, vai latvietis vispār sezonu sāks laikus.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz "Husqvarna" vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonas jaunās komandas "Rockstar Energy Husqvarna" īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Raikonens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.

Nākamais MXGP posms 23. un 24. martā norisināsies Nīderlandes trasē Valkensvārdā, kur pērn tika izcīnīts viena no Paula karjeras spilgtākajām uzvarām.

“Mūsu plāns šobrīd ir strādāt pie nepilnību uzlabošanas un braukšanas tehnikas “slīpēšanas”. Man vēl ir jāmācās pierast pie startēšanas ar 450cc motociklu, taču pieredzi varu iegūt tikai un vienīgi braucot,” smaidot saka Jonass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu