Vācijas bobsleja pilots Frīdrihs atkārtojis teju 60 gadus senu rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Frančesko Frīdrihs un Torstens Margiss
Frančesko Frīdrihs un Torstens Margiss Foto: Viesturs Lācis/IBSF

Piekto reizi pēc kārtas triumfējot pasaules čempionātā bobslejā divnieku ekipāžām, Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs atkārtojis teju 60 gadus senu rekordu.

Jau vēstīts, ka Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis un stūmējs Matīss Miknis svētdien izcīnīja sesto vietu Vistleras trasē Kanādā notiekošajā pasaules čempionātā, bet Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi ierindojās 21. vietā.

Tikmēr Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmēju Torstenu Margisu, piekto reizi pēc kārtas kļuva par pasaules čempionu. Viņš divnieku sacensībās triumfēja arī 2017. gadā Kēnigszē, 2016. gadā Īglsa, 2015. gadā Vinterbergā un 2013. gadā Sanktmoricā.

Piecus titulus pēc kārtas laika posmā no 1957. līdz 1961. gadam izcīnīja Itālijas pilots Eudženio Monti, kurš divniekos par pasaules čempionu kronēts kopumā septiņas reizes - arī 1963. un 1966. gadā.

Frīdrihs šosezon uzvarēja visos astoņos Pasaules kausa posmos, kopumā izcīnot 1800 punktus. Kopvērtējumā ar 1564 punktiem otro vietu ieguva Ķibermanis, kurš piecos no astoņiem posmiem kāpa uz goda pjedestāla.

Vistlera trasē jaunnedēļ pasaules čempionāta turpinājumā notiks arī bobsleja četrinieku sacensības un medaļas sadalīs arī skeletonisti. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu