Raidorganizācija: Hašogi līķi sadedzināja krāsnī Saūda Arābijas diplomāta rezidencē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nogalinātais saūdarābu žurnālists Džamals Hašogi
Nogalinātais saūdarābu žurnālists Džamals Hašogi Foto: AFP/SCANPIX

Noslepkavotā saūdarābu žurnālista Džamala Hašogi līķis, visticamāk, tika sadedzināts lielā āra krāsnī Saūda Arābijas ģenerālkonsula rezidencē Stambulā, izskanējis raidorganizācijas "Al Jazeera" uzņemtā dokumentālajā filmā.

Turcijas varasiestādes novēroja, kā no lielās āra krāsns plūst dūmi pēc tam, kad tikai dažus simtus metrus no Saūda Arābijas konsulāta esošajā rezidencē tika ienesti maisi, kuros, domājams, atradās Hašogi ķermeņa daļas.

Svētdienas vakarā demonstrētajā "Al Jazeera" filmā intervēts viens no strādniekiem, kurš uzcēla krāsni. Viņš norādīja, ka strādnieki sekojuši Saūda Arābijas konsula norādījumiem, ka krāsnij jābūt dziļai un jāspēj izturēt temperatūru virs 1000 grādiem pēc Celsija.

Krāsnī pēc tam tika cepta gaļa, lai slēptu Hašogi kremācijas pēdas.

Turcijas izmeklētāji uz Saūda Arābijas konsula kabineta sienām zem svaigas krāsas kārtas atrada Hašogi asins pēdas.

Dokumentālā filma balstīta uz intervijām ar drošības dienestu darbiniekiem, politiķiem un Hašogi draugiem Turcijā.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča kritiķis Hašogi pagājušā gada 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Saūda Arābija par Hašogi slepkavību izvirzījusi apsūdzības 11 cilvēkiem.

ANO īpašā ziņotāja Agnese Kalamāra paziņojusi, ka "Hašogi bija upuris brutālā un ar iepriekšēju nodomu veiktā slepkavībā, kuru plānoja un pastrādāja Saūda Arābijas valsts amatpersonas".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu