Sevastova un Ostapenko nemaina savas pozīcijas WTA rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājusi savu rekordaugsto 11.vietu, kamēr valsts otrais numurs Aļona Ostapenko arī šonedēļ ir 22.pozīcijā.

Sevastova pirmo reizi uz pasaules ranga 11.vietu pakāpās oktobrī, turklāt šajā pozīcijā viņa noslēdza pagājušo gadu, pēc tam piedzīvojot nelielu kritumu. Latvijas pārstāve ir arī ļoti tuvu pirmajam desmitniekam, no kā viņa atpaliek tikai 81 punktu.

Tikmēr Ostapenko pasaules rangā saglabājusi 22.vietu, ko viņa ieņem jau kopš novembra sākuma.

Pēc Francijas atklātā čempiontitula neaizstāvēšanas pagājušā gada jūnijā Ostapenko zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur uz dažām nedēļām atgriezās augusta/septembra mijā, bet pēc tam sekoja pakāpeniska lejupslīde uz 22.vietu.

Abām Latvijas vadošajām tenisistēm šonedēļ iecerēta dalība prestižajā Indianvelsas turnīrā, kas tiek uzskatīts par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru.

Latvijas vadošās tenisistes bija stūrakmeņi iekļūšanai pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā. Februārī Rīgā Latvijas komanda Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 pārspēja Slovākiju, bet pārspēlēs aprīlī pretī stāsies Vācija.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā par divām vietām pakāpusies uz 270.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane zaudējusi vienu vietu un noslīdējusi uz 649.pozīciju.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā.

Otro vietu saglabājusi iepriekšējā pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, kura pirmajā vietā iepriekš bija 48 nedēļas, kamēr trešā ir čehiete Petra Kvitova, kurai seko amerikāniete Sloeina Stīvensa un vēl viena Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova.

Sesto vietu ieņem Jeļina Svitoļina no Ukrainas, septītā ir nīderlandiete Kiki Bertensa, bet vāciete Angelika Kerbere ir astotā. Devītā joprojām ir baltkrieviete Arina Sabaļenka, savukārt pirmo desmitnieku noslēdz pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa.

Pagājušajā nedēļā WTA tūrē bija tikai viens turnīrs - Meksikā notikušajās Akapulko WTA "International" sacensībās uzvaru guva ķīniete Jafaņa Vana, viņai tiekot pie pirmā titula karjerā. Pasaules rangā viņa līdz ar to pakāpusies uzreiz par 16 vietām un ieņem 49.pozīciju.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko veikusi vienas vietas kāpumu un ir 54.pozīcijā, bet Sevastova arī par vienu vietu pakāpusies uz 66.pozīciju. Savukārt Marcinkēviča ir 252.pozīcijā, piedzīvojot kritumu par 29 vietām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu