Muižnieks kandidēs uz otro termiņu LU rektora amatā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks
Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks Foto: Edijs Pālens/LETA

​Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks nolēmis piekrist kandidēt uz otro termiņu augstskolas rektora amatā, aģentūra LETA noskaidroja LU.

Atbildot LU Medicīnas fakultātes domes lēmumam par rektora amata kandidāta izvirzīšanu, Muižnieks piekritis kandidēšanai uz otro termiņu.

Muižnieks pauda, ka līdz šim paveikts milzīgs darbs, lai LU kļūtu par stabilu līderi izglītības un zinātnes jomā Latvijā. "Ir izdarīts daudz, lai mūsu augstskola iegūtu modernu, ilgtermiņa stratēģijā balstītu stabilu attīstības bāzi," sacīja Muižnieks.

Viņš uzsvēra, ka sāktais darbs ir jāturpina. "Es uzskatu, ka mums LU ir izveidojusies laba komanda, ir piesaistīti spējīgākie valsts cilvēki gan mācību, gan zinātnes, gan universitātes attīstības jomā. Ir jau realizēti un tiek turpināti ambiciozi attīstības projekti," par paveikto četros gados pastāstīja Muižnieks, piebilstot, ka LU Medicīnas fakultātes lēmumu virzīt viņu par LU rektoru viņš uztver kā aicinājumu turpināt iesākto.

Kā ziņots, LU Medicīnas fakultātes dome vienbalsīgi lēmusi virzīt uz otro amata termiņu pašreizējo LU rektoru Muižnieku, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

Par lēmumu virzīt profesoru Muižnieku atkārtotam amata termiņam nobalsoja visi klātesošie domes locekļi. Medicīnas fakultāte ir pirmā, kas oficiāli izvirzījusi savu kandidātu 24. maijā plānotajām LU rektora vēlēšanām.

LU Medicīnas fakultātes dekāns profesors Valdis Folkmanis skaidroja, ka Muižnieka vadībā LU "ir spērusi milzīgu soli uz priekšu", lai LU būtu vadošā augstākā mācību iestāde un zinātnes centrs ne tikai Latvijā vien. "Iesāktais virziens ir labākais universitātes, personāla, studiju un zinātnes ceļš, kāds mums bijis. Un tas ir iemesls, lai tieši Muižnieks un viņa komanda saņemtu mandātu šo ceļu turpināt," uzsvēra fakultātes dekāns.

Saskaņā ar LU Satversmi rektoru uz četriem gadiem ievēlē amatā LU Satversmes sapulce. Rektoru var ievēlēt amatā divus amata termiņus pēc kārtas. Šogad vēlēšanas notiks 24.maijā. Rektora amata kandidātu izvirzīšana turpināsies līdz 18.aprīlim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu