“YouTube” liegs iespēju komentēt video, kuros redzami bērni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

“YouTube” pārstāvji paziņojuši, ka plāno neļaut lietotājiem rakstīt komentārus pie tiem video, kuros redzami bērni, kas ir jaunāki par 18 gadiem. Ar šādu soli kompānijas vadība cer labāk pasargāt bērnus un ģimenes.

Vairāki uzņēmumi jau pārtraukuši izvietot savas reklāmas “YouTube”, jo tās pievilinājušas pedofilu uzmanību, kas komentāru sadaļā rakstījuši dažādas perversijas. Kompānijas atbildīgās personas jau no sākta gala liedza komentēt videomateriālus, kas pievilinājuši šāda veida uzmanību, tomēr tagad tiek plānots liegt iespēju komentēt gandrīz visus video, kuros redzamas mazgadīgas personas.

Šīs izmaiņas varētu tikt ieviestas dažu mēnešu laikā.

Viss sākās ar to, ka izdevums “BBC” 2017. gadā izveidoja rakstu par to, ka pedofili atstāj seksuāla rakstura komentārus pie video, kuros redzami bērni.

Līdz ar piedauzīgiem un seksuāla rakstura komentāriem pedofili komentāru sadaļu izmantoja arī, lai signalizētu citiem pedofiliem par attiecīgā video saturu.

Tajā laikā “YouTube” paziņoja, ka pastāvīgi strādā pie tā, lai mājaslapu attīrītu no šāda veida komentāriem.

Par spīti tam, februārī reklamēties “YouTube” pārtrauca trīs kompānijas: “AT&T”, “Nestle” un “Hasbro”.

Bloga ierakstā “YouTube” paziņoja, ka jaunie statūti paredz liegtu iespēju izvietot komentārus pie video, kuros redzami mazi bērni, piemēram, māmiņu filmētie un augšupielādētie video ar viņu zīdaiņiem, kā arī īsfilmas, kurās redzami mazi bērni.

Video, kuros attēloti vecāki bērni un pusaudži, pagaidām drīkstēs komentēt, tomēr tie tiks regulāri pārbaudīti ar algoritmu palīdzību, lai laicīgi pamanītu un novērstu pedofilu uzmanību.

Tiesa, nelielai daļai satura veidotāju būs atļauts publicēt ar bērniem saistītus video, kurus varēs komentēt. Šo lietotāju vidū būs uzticami partneri, piemēram, ģimenes videoblogeri vai zināmas “YouTube” zvaigznes. Tomēr uzticība šiem kanāliem būs jānopelna, pierādot, ka viņu publicētajos video nav pedofilu uzmanību pievilinošs saturs, kā arī aktīvi jārediģē un jāuzrauga savas komentāru sadaļas.

“YouTube” atklāja, ka ir attīstīta sistēma, kas labāk palīdzēs pamanīt un operatīvi aizvākt pedofilu komentārus.

Līdz ar jauninājumiem statūtos “YouTube” paziņoja, ka ir slēgusi arī dažus bērniem potenciāli bīstamus kanālus. To vidū bija arī kanāli, kuros publicētas bērnu multfilmas, kuru vidū pēkšņi parādās šokējošs saturs. Viens no tādiem kanāliem bija “FilthyFrankClips”. Tajā bērni tika mācīti, kā graizīt sevi.

“Mums nekas nav svarīgāks par jaunu cilvēku drošību šajā platformā,” savā “Twitter” kontā rakstīja “YouTube” izpilddirektore Sjūzena Vojciki.

Daži no kanālu īpašniekiem jau paspējuši paust kritiku šādam “YouTube” solim, sakot, ka komentēšanas iespējas liegšana neļaus pilnveidoties viņu kanāliem.

“Mēs saprotam, ka komentāri ir svarīgs veids, kā video veidotāji veido un komunicē ar savu auditoriju, tomēr arī zinām, ka šis ir pareizais solis, lai pasargātu bērnus,” rakstīts “YouTube” paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu