Indijas pilots atgriežas mājās kā varonis un izraisa valstī ūsu "trakumu"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Abinandana Vartamana maskas
Abinandana Vartamana maskas Foto: AFP / Scanpix

Indijas gaisa spēku pilots Abinandans Vartamans, kas pēc viņa lidmašīnas notriekšanas vairākas dienas pavadīja gūstā Pakistānā, Indijā atgriezies kā nacionālais varonis, radot arī negaidītu modes “trakumu” - viņa ūsu stils strauji iekarojis popularitāti visā Indijā, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Kā vēstīts, Pakistāna piektdien nodeva Indijai pilotu, kas pagājušajā nedēļā tika sagūstīts pēc Indijas kara lidmašīnas notriekšanas virs Pakistānas kontrolētās Kašmiras daļas.

Islamabada norādīja, ka pilota nodošana ir labas gribas žests, kura mērķis ir mazināt spriedzi starp Indiju un Pakistānu, kas pēdējo nedēļu laikā īpaši saasinājusies.

Indijas amatpersonas un sabiedrība atzinīgi novērtējušas pilota drosmi.

Neskaitāmi vīrieši visā Indijā, vēloties līdzināties Vartamanam, sākuši atdarināt viņa ūsu griezumu, daloties ar fotogrāfijām sociālajos tīklos.

Šis ūsu stils Indijā tagad tiek dēvēts par godu pilotam – par “Abinandanu”.

Pats Vartamans pēc atgriešanās Indijā nogādāts slimnīcā medicīnisko pārbaužu veikšanai.

Pakistāna pēc pilota sagūstīšanas vispirms publiskoja video, kurā pilots redzams notraipīts asinīm un aizSietām acīm, tomēr vēlāk šis video tika izdzēsts.

Vēlāk Pakistānas Informācijas ministrija publiskoja vēl vienu video, kurā Vartamans redzams dzeram tēju, sakopies un bez apsēja uz acīm.

Pakistānas armijas pārstāvji uzsvēra, ka pret Indijas pilotu izturas atbilstoši militārās ētikas normām.

Vartamans ir armijas pilots ar 16 gadu pieredzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu