Filipīnu muitnieki atrod 1500 čemodānos paslēptus bruņurupučus (1)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EP/FP

Filipīnas muitnieki atraduši vairāk nekā 1500 dzīvus eksotiskos bruņurupučus, ko noziedznieki centās ievest un vēlāk pārdot, vēsta raidorganizācija CNN. Bruņurupuči bija aplīmēti ar līmlenti un paslēpti čemodānos.

Eksotisko bruņurupuču pārdošanas cena varētu sasniegt 4,5 miljonus Filipīnu peso jeb 76 600 eiro.

Noziedzniekiem bija izdevies eksotiskos dzīvniekus ievest valstī ar reisu no Honkongas. Filipīnās muitas darbinieki tos atrada vien tad, kad īpašnieki tā arī neieradās pakaļ četriem nodotajiem koferiem Manilas lidostā.

Koferos atradās trīs bruņurupuču sugas, kas ir aizsargājamas, bet bieži tiek nelikumīgi tirgotas eksotisku mājdzīvnieku tīkotājiem.

Honkongā ir aktīvs "melnais tirgus", kurā tiek pārdoti retu sugu bruņurupuči. Ja Honkongā kāds tiek pieķerts mēģinājumā izvest no valsts vai pārdot apdraudētas sugas īpatni, pārkāpējam draud līdz pat desmit gadu cietumsods. Iespējams, ka noziedznieki baidījās tikt atklāti un saņemt sodu, tāpēc nelikumīgo bagāžu atstāja lidostā.

Pērn Filipīnu muitas dienests konfiscēja 560 eksotisku sugu pārstāvjus, ko cilvēki mēģināja aizvest pāri robežai. 

GALERIJA: Filipīnu muitnieki atrod 1500 čemodānos paslēptus bruņurupučus

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu