Bertāna bijušais komandas biedrs Džeimss kļuvis par Eirolīgas februāra vērtīgāko spēlētāju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maiks Džeimss (pa labi).
Maiks Džeimss (pa labi). Foto: euroleague.net

Itālijas basketbola kluba Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" amerikāņu aizsargs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas februāra mēneša labāko spēlētāju, ziņo turnīra rīkotāji.

Džeimss februārī četrās spēlēs vidēji guva 18,8 punktus un ar 60% precizitāti grozā raidīja divpunktu metienus. Tāpat viņš izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas, veica 4,5 rezultatīvas piespēles, izprovocēja 6,3 piezīmes un pieļāva tikai 1,3 kļūdas. Amerikānis vidēji mačā iekrāja 21,8 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija labākais rādītājs līgā.

Milānas komanda, kuru vēl pagājušās nedēļas pirmajā pusē pārstāvēja latvietis Dairis Bertāns, februārī izcīnīja četras uzvaras un Eirolīgā pakāpās uz sesto vietu turnīra tabulā. Itālijas vienība Eirolīgas izslēgšanas turnīrā nav spēlējusi piecus gadus.

Džeimss šosezon kopumā guvis 479 punktus un veicis 164 rezultatīvas piespēles, kas ir komandas rekords. Viņš vidēji mačā iemetis 20,0 punktus, atzīmējies ar 6,8 rezultatīvām piespēlēm un pārtvēris 1,4 bumbas.

Džeimss Eirolīgā spēlē piekto sezonu, iepriekš pārstāvot Vitorijas "Baskonia" un Atēnu "Panathinaikos" komandas. Viņš kļuvis par pirmo Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" basketbolistu, kurš atzīts par mēneša vērtīgāko spēlētāju Eirolīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu