Kariņš gaida, ka VID ātri sniegs atzinumu Petravičas lietā (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) gaida, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) ātri sniegs atzinumu jautājumā, vai ar labklājības ministri Ramonu Petraviču (KPV LV) saistītais uzņēmums par saviem darbiniekiem ir maksājis visus nodokļus.

Tā premjers pirmdien atbildēja žurnālistiem uz jautājumiem, vai Petravičas lieta nevarētu ievilkties, šajā laikā metot aizdomu ēnu uz valdību.

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs norādīja, ka Petravičas gadījumā pastāvot "pretrunīgi viedokļi", tāpēc šajā jautājumā ir nepieciešams VID atzinums.

Kā ziņots, Raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" bijušais mazumtirdzniecības un transporta pakalpojumu uzņēmuma SIA "Monēta" darbinieks Dainis Prātiņš apgalvojis, ka uzņēmumā ir maksāta "aplokšņu alga". Firma pieder Petravičas vīram Aleksandram Petravičam.

Savukārt Petraviča noliedz "aplokšņu algu" maksāšanu viņas vīram piederošajā uzņēmumā, uzsverot, ka "apmelojošu ziņu" dēļ no amata neatkāpsies.

VID iepriekš apliecināja, ka ir saņēmis anonīmus ziņojumus par iespējamiem pārkāpumiem nodokļu jomā šajā uzņēmumā. "Jebkurā šādā gadījumā VID izvērtē saņemto informāciju kopsakarā ar VID rīcībā esošo informāciju un lemj (veic) par nepieciešamo, normatīvajos aktos noteikto, kontroles pasākumu īstenošanu," skaidroja VID.

VID arī pērn novembrī nosūtījis vēstuli Petravičas vīram piederošajam uzņēmumam un joprojām tiek gaidīta atbilde, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atklāja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu