Karsums rezultatīvs; "Spartak" pagarinājumā piekāpjas SKA

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums pirmdien atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas spēlē, viņa un uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai ciešot zaudējumu.

Maskavieši Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē savā laukumā ar 2:3 (0:0, 0:1, 2:1, 0:1) pirmajā pagarinājumā piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai, kas sērijā līdz četrām uzvarām panākusi neizšķirtu 2-2.

SKA otrā perioda sestajā minūtē pēc Naila Jakupova metiena izvirzījās vadībā, bet trešās trešdaļas vidū Vasīlijs Tokranovs panāca 2:0 viesu labā. Tiesa, nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Karsums uzvarēja iemetienā un pēc tam ar piespēli ievadīja uzbrukumu, kuru ar precīzu metienu no zilās līnijas noslēdza Jevgēņijs Kuļiks.

Ar to mājiniekiem nebija gana, un 21 sekundi vēlāk Envers Ļisins izlīdzināja rezultātu. Arī šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli piedalījās Karsums. 

Līdz ar to mačs turpinājās pagarinājumā, kura piektajā minūtē Dāvids Rundblads atnesa viesiem uzvaru.

Karsums šajā spēlē uz ledus pavadīja 15 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, izprovocēja vienu pārkāpumu un uzvarēja vienā no trim iemetieniem.

Tikmēr Daugaviņš iepriekšējā mačā guva savainojumu, kā dēļ sērija pret SKA viņam, visticamāk, ir beigusies.

Karsums Gagarina kausa izcīņā četrās spēlēs guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, bet regulārajā čempionātā viņam 56 mačos bija deviņi vārti un 15 rezultatīvas piespēles.

Sērijas piektā spēle notiks trešdien Sanktpēterburgā.

Tikmēr Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar Sandi Ozoliņu treneru kolektīvā mājās ar 5:4 (0:3, 2:0, 2:1, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā pārspēja Astanas "Baris", Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā panākot neizšķirtu 2-2.

"Torpedo" mača gaitā atspēlēja trīs vārtu deficītu un izrāva uzvaru spēles 96.minūtē, kad nepilnas četras minūtes pirms otrā pagarinājuma beigām precīzi meta Vladimirs Galuzins.

Savukārt Gagarina kausa otro kārtu sasniegusi regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Maskavas CSKA, kas Rietumu konferences ceturtdaļfināla mačā viesos ar 3:1 (2:0, 1:1, 0:0) pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz", sērijā uzvarot ar 4-0. Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Mihails Grigorenko.

Tikmēr pirmo reizi vēsturē Austrumu konferences pusfinālu sasniegusi Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas pirmdien viesos ar 4:3 (0:2, 2:0, 2:1) pieveica Čeļabinskas "Traktor", sērijā uzvarot ar 4-0. Uzvarētājiem ar 2+1 atzīmējās Vjačeslavs Ļitovčenko.

Citās sērijās uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ir vadībā 3-1 pret Helsinku "Jokerit" un vārtsargu Jāni Kalniņu, Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" ar 4-0 uzvarējusi pērnās sezonas čempioni Kazaņas "Ak Bars", bet neizšķirti 2-2 cīnās Magņitogorskas "Metallurg" un Ufas "Salavat Julajev", kā arī "Soči" un Jaroslavļas "Lokomotiv".

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu