Austrijas riteņbraucējs Praidlers atzīstas dalībā vērienīgajā dopinga shēmā

LETA/DPA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Georgs Praidlers (no labās)
Georgs Praidlers (no labās) Foto: AFP/SCANPIX

Austrijas riteņbraucējs Georgs Praidlers atzinies dalībā vērienīgajā dopinga shēmā, kuras ietvaros pagājušajā nedēļā tika aizturēti pieci distanču slēpotāji.

Trešdien Austrijā, kur norisinājās pasaules čempionāts, dopinga lietas ietvaros tika apcietināti pieci distanču slēpotāji - divi Igaunijas sportisti, divi Austrijas un viens no Kazahstānas.

Praidlers no Francijas profesionālās komandas "Groupama-FDJ" piedalījies shēmā kā asins donors, bet pašam nekad nav veikta asins pārliešana krāpšanas nolūkā.

"Arī nodoms krāpties paredz kriminālatbildību," 28 gadus vecā riteņbraucēja teikto citē Vācijas mediji.

Praidlers pērn esot piedalījies divās asins nodošanās procedūrās. Viņš ir trīskārtējs Austrijas čempions individuālajā braucienā un 2016.gadā piedalījās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Viņš jau pametis "Groupama-FDJ" vienību.

Savu vainu shēmā atzinis vēl viens austriešu riteņbraucējs, bet viņa identitāte netiek atklāta.

Austrijā dopinga lietošana ir kriminālpārkāpums, tāpēc šiem pieciem sportistiem par krāpšanos sportā draud pat trīs gadu cietumsods.

Varasiestādes dažādās vietās trešdien veica kratīšanas, sagraujot starptautisku dopinga tīklu. Kopumā tika aizturētas deviņas personas, tostarp sporta ārsti.

Tieši distanču slēpošanā dopinga lietošana vēsturiski bijusi izplatīta, jo līdzīgi reidi bija 2001.gadā pasaules čempionātā Somijā, kamēr 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Itālijas policija pārbaudīja Austrijas biatlona un slēpošanas komandu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā biatlonā policija veica kratīšanu Kazahstānas izlasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu