Kurucam lielisks sniegums "Nets" uzvarā pār Porziņģa pārstāvēto "Mavericks" (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien iemeta 19 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda savā laukumā ar rezultātu 127:88 (31:21, 34:26, 34:26, 28:15) sagrāva Dalasas "Mavericks", kuras rindās traumu turpina dziedēt latvietis Kristaps Porziņģis.

Kurucam šī bija rezultatīvākā spēle kopš 16.janvāra, kad viņš mačā pret Hjūstonas "Rockets" arī iemeta 19 punktus. Vēl viņš savā NBA karjerā divos mačos guvis 24 punktus.

"Nets" ar šo uzvaru pārtraukusi trīs zaudējumu sēriju.

Otrdienas spēli Kurucs sāka "Nets" starta sastāvā, bet kopumā laukumā pavadītajās 24 minūtēs viņš grozā raidīja divus no pieciem divpunktu metieniem un piecus no septiņiem trejačiem.

Vēl Latvijas basketbolista kontā sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens un četras kļūdas. Kamēr viņš bija laukumā, "Nets" iemeta par 20 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija sestais labākais rādītājs komandā.

"Nets" sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Demars Kerols, pēc tam ar 19 punktiem sekoja Kurucs, bet vēl 18 punktus pievienoja Keriss Leverts.

Savukārt "Mavericks" labā 20 punktus guva Dvaits Pauels, kamēr 16 punktus iemeta slovēņu debitants Luka Dončičs.

Spēle līdzīga bija tikai tās sākumā, bet jau pirmās ceturtdaļas beigās "Nets" veica izrāvienu un pirmās 12 minūtes noslēdza ar desmit punktu handikapu (31:21). Pirmā puslaika beigās mājinieku pārsvars pārsniedza jau 20 punktus, bet otrajā puslaikā Ņujorkas klubs savu vadību padarīja vēl graujošāku, pārsniedzot arī 40 punktu atzīmi.

Tikmēr Kurucam veiksmīgs bija jau spēles sākums, jo to viņš atklāja ar "slam-dunk", bet nākamos punktus viņš guva tikai pirmā puslaika beigās, kad realizēja tālmetienu. Individuāli sekmīgāks Latvijas basketbolistam bija otrais puslaiks, kad izdevās kopumā gūt 14 punktus, turklāt jau pašā sākumā minūtes laikā tika realizēti divi tālmetieni.

Kad uzvara jau bija nodrošināta, Kurucs noslēdzošajā ceturksnī vēl pāris reizes pēc D'Endželo Rasela piespēlēm trieca bumbu grozā no augšas un iemeta trīspunktnieku, viņam nospēlējot līdz pat cīņas beigām.

"Nets" ar 33 uzvarām 66 spēlēs ir Austrumu konferences sestajā vietā, kamēr "Mavericks" ar 27 panākumiem 63 mačos ir 13.pozīcijā Rietumos.

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs trešdien, kad uzņems Klīvlendas "Cavaliers".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu