Jakutijas dzelzceļš vēlas sadarboties ar LDz kravu pārvadājumu organizēšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jakutijas dzelzceļa uzņēmums ir ieinteresēts sadarbībā ar VAS “Latvijas dzelzceļš”, lai organizētu kravu pārvadājumus pa dzelzceļu no  Āzijas uz Eiropu, tādējādi veiksmīgāk konkurējot ar citiem kravu pārvadājumu veidiem.

Ierodoties iepazīšanās vizītē, atvērtās akciju sabiedrības “Jakutijas dzelzceļš” prezidents Vasilijs Šimokins  atzina, ka saskata kopīgas sadarbības iespējas kravu pārvadājumu organizēšanā no Āzijas valstīm uz Eiropu. Patlaban liela konkurence kravu pārvadājumu organizēšanā ir ar citiem transporta sektoriem, tāpēc sadarbojoties, būtu iespējams veiksmīgāk konkurēt.

Šimokins uzsvēra, ka abiem dzelzceļa uzņēmumiem jau patlaban ir daudz kopīgu jautājumu, kam jārod labākie risinājumi, tostarp, kā klientiem nodrošināt ātrus un kvalitatīvus pakalpojumus kravu pārvadājumu jomā.

“Jakutijas dzelzceļš” 2020.gadā svinēs 25 gadu jubileju, kopš tas darbojas kā patstāvīgs uzņēmums, tāpēc uzņēmumam interesē LDz pieredze loģistikas organizēšanas jautājumos, sadarbības veidošana ar ostām, strukturālo pārmaiņu īstenošanā, gan arī LDz pieredze ritošā sastāva modernizācijā.

Iepazīstinot ar uzņēmuma darbību, LDz prezidents Edvīns Bērziņš atzina, ka ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar ostām un termināļiem, piedāvājot klientiem veiksmīgākos risinājumus. Savukārt runājot par abu uzņēmumu sadarbības iespējām nākotnē, viens no virzieniem varētu būt kravu nogādāšana no Āzijas uz Skandināviju.

Jakutijas dzelzceļš nodrošina gan pasažieru pārvadājumus, gan arī kravu pārvadājumus. Galvenie kravu veidi ir pārtikas preces, akmeņogles, nafta un derīgie izrakteņi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu