Jūrmalas Kultūras centrā Kristiānas Dimiteres izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristiāna Dimitere
Kristiāna Dimitere Foto: publicitātes

8. martā plkst. 18 Jūrmalas Kultūras centra (Jomas iela 35) 1. stāva foajē tiks atklāta Kristiānas Dimiteres izstāde “Zilonis Čārlzs (atrodi paslēpušos mednieku!)”, informē Jūrmalas Kultūras centra projektu vadītāja Sanija Šūpulniece.

Izstādes autore Kristiāna Dimitere šajā izstādē atrādīs plašākā daiļrades periodā radītus darbus dažādās tehnikās un žanros. Pārstāvēta būs gan eļļas glezniecība, gan tēlniecība, gan guašas zīmējumi.

Māksliniece savos darbos nereti attēlo dzīvnieku tēlus, kas tiek personificēti. Tiem tiek piešķirtas cilvēciskas īpašības, ar cilvēkam vien jaušamu jušanas un uztveres smalkumu. Māksliniece glezno, zīmē, veido iespaidojoties no visa apkārt notiekošā, pārvēršot savus iespaidus piesātinātos, bagātīgos vizuālos tēlos. Kristiānas Dimiteres darbos ir nozīmīga dabas tēma, gadiem ejot, māksliniece bieži atgriežas pie kāda iemīļota objekta, piemēram, mušmires tēla. Jaunībā uzgleznoja darbu “Iemīlējušās sēnes”. Tās māksliniecei šķita vizuāli skaistas un kā objekts viņas darbos joprojām atgriežas.

Tāpat kā zinātnieki ar sev zināmām metodēm un instrumentiem pētī dabu, dzīvību, kosmosu utt., tāpat Kristiāna Dimitere ar sev doto dieva jušanu un saviem tehniskā izpildījuma paņēmieniem analizē un pētī sev apkārt notiekošo.

Kristiānas Dimiteres darbs
Kristiānas Dimiteres darbs Foto: publicitātes

Māksliniece pati par savu darba stilu saka, ka tas ir grotesks – gan izpildījumā, gan idejā. Kristiānas Dimiteres māksla ir atpazīstama ar formu plastiskumu un līnijām, kas akcentē darbu dinamiku. Lai arī esam katrs ar savu pasaules redzējumu, savām asociācijām, savu dzīves pieredzi, māksla ir brīnišķīga ar to, ka katrs ieraugām un paturam sev tīkamāko.

Kristiāna Dimitere 

Kristiāna Dimitere dzimusi Rīgā. Absolvējusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu. Personālizstādes bijušas Latvijā, Zviedrijā, Norvēģijā u.c., aktīvi piedalās kopizstādēs gan Latvijā, gan ārpus tās. Darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā, Itālijā, ASV, gan Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Halmstades pilsētas muzeja (Zviedrija) darbu kolekcijās.

Jūrmalas Kultūras centra 1. stāva foajē izstāde būs skatāma no 8. marta līdz 27. maijam, darba laiks no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 13.00 līdz 18.00, sestdienās slēgts, svētdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00.

Ieeja izstādē bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu