Pāragri mirušā aktiera Možeiko bijusī sieva atklāj, ka viņš ilgstoši cīnījies ar depresiju

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Možeiko
Andrejs Možeiko Foto: LETA

Februāra izskaņā 40 gadu vecumā negaidīti mūžībā devās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Andrejs Možeiko. Kā intervijā izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj viņa bijusī sieva Rita Berķe, Možeiko ilgstoši cīnījies ar depresiju, un viņa tuvinieki aktierim palīdzēja, cik spēja. 

"Es ļoti centos. Ilgus gadus atdevu, lai Andrejam palīdzētu, lai vērstu visu par labu," izdevumam atklāj Berķe, kuras laulība ar aktieri izjuka pirms pāris gadiem.

Viņa turpina: "Jutu, ka mani spēki ir beigušies, ka man vairs nav, ko dot. Jutos emocionāli iztukšota. Man tomēr aug divi bērni (Laima un Ivars - red.), kuriem arī nepieciešama uzmanība." 

Par to, ka Andreja vairs nav, Ritai paziņoja ātrās palīdzības darbinieks, tomēr smagākais bija paziņot skumjo vēsti bērniem. "Sākumā viņu reakcija bija mierīga, bet acīs redzēju – iekšējais pārdzīvojums ir milzīgs."

Možeiko Rīgas Krievu teātra trupā tika uzņemts 2007. gadā, kad absolvēja Latvijas Kultūras akadēmiju, taču sadarbību ar teātri aktieris sāka jau 2005. gadā, kad vēl bija tikai students.

Viņš nospēlējis daudzas lomas dažādos iestudējumos - dramatiskās un muzikālās izrādēs, uz lielās un uz mazās skatuves, bērniem un pieaugušajiem.

Vēl pavisam nesen skatītāji viņu varēja redzēt izrādēs "Ziema", "Tango ar Stroku", "Gandrīzlaime", "Skrandaiņi un augstmaņi" un "Odesa, burvīgā pilsēta...".

Tāpat Možeiko filmējās, piedalījās dažādos teātru projektos, bija Latvijas Teātra darbinieku savienības biedrs.

Ja jūs nomāc depresija, nekavējoties meklējiet palīdzību! Bezmaksas konsultāciju tālrunis 67222922 vai 27722292.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu