"Mavericks" galvenais treneris Kārlails: Porziņģis ir neizsakāms talants

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis un Riks Kārlails
Kristaps Porziņģis un Riks Kārlails Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir neizsakāms talants, turklāt viņš smagi strādā, gandarīts ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

Pirmdien Rodiona Kuruca pārstāvētā komanda Bruklinas "Nets" ar rezultātu 127:88 (31:21, 34:26, 34:26, 28:15) sagrāva Dalasas "Mavericks", kuras rindās traumu turpina dziedēt Porziņģis.

"Kristaps dara daudz lietu ārpus laukuma," komentēja Kārlails. "Ko es esmu sapratis, ir tas, ka viņš ir neizsakāms talants un lielisks puisis, turklāt Porziņģis ir pedantisks lietās, ko dara. Viņš smagi strādā un pievērš uzmanību katrai detaļai. Tās ir iezīmes puisim, kuram ir iespēja kļūt ārkārtīgi lieliskam."

Pirms dažām nedēļām Porziņģis maiņas darījuma ietvaros no Ņujorkas "Knicks" komandas pārcēlās uz "Mavericks". Pirms tam arī "Knicks" komandai šķita, ka latvietim ir lieliskas iespējas kļūt lieliskam līdz viņš pagājušā gada 6.februārī pret Milvoki "Bucks" pārrāva ceļgala krusteniskās saites, un kopš tā laika laukumā nav atgriezies.

"Šobrīd galvenā lieta ir Kristapa veselība, gaidām viņu atgriežamies 100% veselu, kas arī notiks. Pa to laiku Porziņģis ir sācis treniņus un aktīvi trenē spēli viens uz viens ar vienu no trenera asistentiem. Ir jūtams progress," turpināja Kārlails.

"Knicks" komandas vadība cerēja Porziņģi sagaidīt laukumā janvārī vai februārī, pretēji "Mavericks" vienības domām - tā nav uzstājusi spēlētājam atgriezties laukumā šajā sezonā. Teksasas vienība cieši seko Porziņģa atlabšanas procesam - par rehabilitāciju rūpējas latvieša personīgais ārsts un komanda.

"Viņiem ir plāns un mēs palīdzam ar to izpildi. Es zinu mūsu trenerus un medicīnisko personālu, kas dot ieguldījumu atlabšanā," piebilda Kārlails.

Par spīti rehabilitācijas procesam, Porziņģis kopā ar "Mavericks" komandu dodas tās izbraukumos, kas nebija ierasta parādība "Knicks" vienībā, un spēles viņš vēro no rezervistu soliņa. Kārlails skaidro, ka tas ir veids, kā iepazīt labāk savus komandas biedrus un treneriem redzēt, kā noris latvieša atlabšana.

"Kristaps piedalās treniņos. Manuprāt, viņš ir līderis, kas ir ļoti būtiski. Visas zīmes liecina, ka viss iet pareizajā virzienā," noslēdza Kārlails.

Porziņģa pieredzējušais komandas biedrs Dirks Novickis, kurš šosezon aizvada savu 21.sezonu NBA, arī uzskata, ka latvietis var kļūt par "Mavericks" zvaigzni.

"Kristaps un Luka Dončičs, cerams, spēlēs kopā ilgi jo ilgi un aizvadīs izcilas karjeras," komentēja Novickis.

"Mavericks" ar 27 panākumiem 63 cīņās ir 13.pozīcijā un reāli uz izslēgšanas spēlēm vairs nepretendē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu