Virslīgas jaunās sezonas priekšvakarā čempioni "Riga" atstāj galvenais treneris Pimenta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luīšs Pimenta
Luīšs Pimenta Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas čempione futbolā "Riga" jaunās sezonas priekšvakarā palikusi bez galvenā trenera, jo šķīrusies tās un portugāļa Luīša Pimentas ceļi, otrdien tviterī paziņoja speciālists.

Pimenta par komandas galveno treneri tika apstiprināts vien pirms mēneša.

"Diemžēl, neizpildot nosacījumus, par kuriem vienojāmies, nonācām situācijā, kurā vairs nevarēju turpināt darbu. Tādējādi sestdien līgums tika lauzts. Paldies futbolistiem par atbalstu šo divu mēnešu garumā. Viņi ir īsti profesionāļi," teikts Pimentas paziņojumā.

Kā aģentūrai LETA atklāja "Riga" preses sekretārs Krišs Upenieks, klubam Pimentas lēmums bijis pārsteigums. Klubs šobrīd nekomentēs par to, kādi apstākļi trenerim nav nodrošināti, bet tuvākajā laikā sniegs savu skaidrojumu par radušos situāciju.

Jau 15 gadu vecumā Pimentu, kuram tagad ir 37 gadi, nolēma, ka vēlas strādāt par treneri, un pēc vidusskolas beigšanas portugālis Lisabonā studēja sporta zinātni ar futbola specifiku. Pēc studijām Lisabonā viņš devās uz Angliju, kur Liverpūlē turpināja studijas, apgūstot futbola zinātnes un sporta psiholoģiju, iegūstot bakalaura grādu.

Šajā laikā Pimenta strādāja pasaulē ļoti labi zināmā kluba "Liverpool" akadēmijā, kur viņš darbojās kā jaunatnes futbolistu snieguma analītiķis, bet pēc pāris gadiem Anglijā treneris atgriezās Portugālē.

Turpinājumā Pimenta vienlaicīgi strādāja divās akadēmijās - augstākās līgas kluba "Belenenses" un slavenās Anglijas premjerlīgas vienības Mančestras "United" Lisabonā bāzētajā akadēmijā. Savukārt 2011.gada izskaņā viņš pārcēlās uz Norvēģiju un pievienojās tobrīd augstākās līgas klubam "Honefoss", kur bija junioru komandas galvenais treneris un augstākās līgas kluba galvenā trenera asistents. Tur portugālis darbojās līdz 2014.gada otrajai daļai.

Pēc tam Pimenta pārcēlās uz citu Norvēģijas klubu "Kongsvinger", kam tobrīd bija finansiālais problēmas, un komanda cīnījās pēc spēka trešajā līgā. 2015.gadā viņa vadībā vienība šajā turnīrā triumfēja ļoti pārliecinoši, otrās vietas ieguvēju apsteidzot par 20 punktiem. Savukārt gadu vēlāk "Kongsvinger" parūpējās par lielu pārsteigumu un sasniedza Norvēģijas kausa finālu, kuru klātienē vēroja 28 tūkstoši skatītāju, bet otrajā līgā uzdevums bija saglabāt vietu turnīrā, taču komanda pamanījās tikt "play-off" zonā, lai cīnītos par iekļūšanu augstākajā līgā. Norvēģijas Futbola asociācija nosauca Pimentu par labāko jauno treneri visā Norvēģijā.

Pēc 2016.gada sezonas Pimenta nolēma nepagarināt līgumu ar Norvēģijas klubu un nolēma ņemt gada pārtraukumu, lai atgrieztos Portugālē un iegūtu UEFA "Pro" trenera licenci. Savukārt pērn portugālis kļuva par Zviedrijas augstākās līgas kluba "Brommapojkarna" galveno treneri, taču septembrī trenera un komandas ceļi šķīrās. Vērts pieminēt, ka 2018.gadā Lielbritānijas futbola laikraksts "FourFourTwo" iekļāva Pimentu pasaules labāko jauno futbola treneru desmitniekā.

Pimenta amatā nomainīja Viktoru Skripņiku, kurš pērn aizveda "Riga" komandu līdz Latvijas čempiontitulam un triumfam valsts kausa izcīņā.

Jaunā virslīgas sezona sāksies šajā nedēļas nogalē, "Riga" futbolistiem sestdien viesojoties pie "Jelgavas".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu