Japānas tiesa noraida prokuratūras apelāciju pret lēmumu atbrīvot Gosnu pret drošības naudu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Karloss Gosns
Karloss Gosns Foto: Reuters/ScanPix

Tiesa Tokijā otrdienas vakarā noraidīja prokuratūras apelāciju pret iepriekš pieņemto tiesas lēmumu apmierināt finanšu pārkāpumos apsūdzētā Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" bijušā padomes priekšsēdētāja Karlosa Gosna lūgumu atbrīvot viņu no apcietinājuma pret drošības naudu.

Līdz ar to Gosns varētu tikt atbrīvots no pirmstiesas apcietinājuma jau trešdien.

Jau ziņots, ka otrdienas rītā tiesa nolēma apmierināt Gosna lūgumu atbrīvot viņu pret drošības naudu un noteica, ka viņam kā drošības nauda jāiemaksā viens miljards jenu (7,8 miljonu eiro).

Tiesa arī noteica, ka Gosnam liegts pamest Japānu un viņam jāievēro prasības, kas liedz viņam aizbēgt vai iznīcināt pierādījumus.

Gosna advokāti Parīzē otrdienas vakarā izplatīja viņa paziņojumu, kurā Gosns uzsver, ka esot nevainīgs un sola sevi aizstāvēt pret apsūdzībām.

Gosna jaunais galvenais advokāts Juničiro Hironaka jau pirmdien norādīja, ka jaunā prasība Gosna atbrīvošanai pret drošības naudu satur jaunus elementus, kas varētu panākt viņa drīzu atbrīvošanu.

Hironaka trešo prasību atbrīvot Gosnu pret drošības naudu tiesā iesniedza ceturtdien. Iepriekšējos divus lūgumus Tokijas tiesa bija noraidījusi, skaidrojot, ka pastāv riski Gosna aizbēgšanai un viņš varētu mēģināt iznīcināt pierādījumus.

Gosns apcietinājumā Japānā atrodas kopš novembra saistībā ar apsūdzībām finanšu noziegumos, tostarp ienākumu nedeklarēšanā.

Savukārt februāra sākumā divi Gosna galvenie advokāti pēkšņi paziņoja par savu pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu, un par Gosna galveno advokātu tika iecelts Hironaka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu