PSG un Mančestras "United" aizvadīs 1/8 fināla atbildes spēli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Parīzes "Saint-Germain" futbolisti
Parīzes "Saint-Germain" futbolisti Foto: AFP/SCANPIX

Šodien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlēs Francijas flagmanis Parīzes "Saint-Germain" (PSG) savā laukumā tiksies ar Anglijas premjerlīgas grandu Mančestras "United", kamēr Portugāles vienība "Porto" mājās spēkosies ar Itālijas A sērijas klubu "AS Roma".

Mači sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Spēli no Parīzes tiešraidē translēs kanāls "TVPlay Sports +", bet Portu notiekošais duelis būs vērojams kanālā "TVPlay Sports".

Astotdaļfināla pirmajās spēlēs PSG viesos ar 2:0 uzvarēja Mančestras "United", kamēr "AS Roma" savā laukumā ar 2:1 pārspēja "Porto".

Ceturtdaļfinālu sasniegs uzvarētāja divu spēļu summā.

Spēlē Mančestrā savu pirmo un līdz šim arī vienīgo zaudējumu pie "United" stūres piedzīvoja Ūle Gunnars Sūlšērs. Decembrī 45 gadus vecais Sūlšērs saņēma negaidītu piedāvājumu ar pagaidu tiesībām pārņemt Mančestras "United" galvenā trenera pienākumus, jo tobrīd no šā amata tika atlaists portugālis Žuzē Mourinju. Norvēģa vadībā Mančestras futbolisti premjerlīgā pacēlušies uz ceturto vietu.

Sūlšērs ir Mančestras "United" leģenda. "United" sastāvā viņš sešas reizes kļuva par premjerlīgas čempionu un 1999.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā, finālā gūdams uzvaras vārtus mača kompensācijas laikā.

Abas vienības gan šobrīd cīnās ar savainojumiem. Parīzes komandai traumas dēļ līdz aprīļa ievadam nevarēs palīdzēt brazīliešu uzbrucējs Neimars, bet pirms mēneša savainojumu guva urugvajiešu uzbrucējs Edinsons Kavani. Turpretī "United" situācija ir daudz smagāka, jo veselības problēmas ir deviņiem futbolistiem, kā pēdējam uz lazareti dodoties čīlietim Aleksaim Sančesam, kurš nevarēs spēlēt sešas nedēļas. Tāpat Anglijas premjerlīgas komandai šajā mačā jāiztiek bez Sūlšēra vadībā vārtu garšu atguvušā Pola Pogbā, kurš iepriekšējā duelī tika noraidīts no laukuma.

Abām komandām Čempionu līgā iepriekšējais mačs bija pirmā savstarpējā spēle. Pērn abas vienības apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Savukārt otrā dueļa pirmā mačā uzvarētāja "AS Roma" pērn ceturtdaļfinālā dramatiskā cīņā izslēdza Spānijas grandu "Barcelona", bet pusfinālā pakutināja nervus premjerlīgas klubam "Liverpool", kas bija "Porto" pretiniece astotdaļfinālā.

Abas komandas pirms divām sezonām tikās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā, kurā divu spēļu summā ar 4:1 uzvarēja "Porto".

"Porto" rindās pēdējā laikā teicamu sniegumu demonstrē brazīlietis Tikinju Suariss, kurš pēdējās desmit spēlēs guvis sešus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli. Tikmēr pretiniekiem bosnietis Edins Džeko pēdējās piecās spēlēs guvis trīs vārtus un asistējis vēl divos precīzos sitienos.

Nīderlandes futbola klubs Amsterdamas "Ajax" otrdien astotdaļfināla atbildes spēlē viesos ar 4:1 uzveica iepriekšējo trīs gadu čempioni Madrides "Real" no Spānijas, divu maču summā gūstot virsroku ar 5:3. Tikmēr Anglijas premjerlīgas klubs Totenhemas "Hotspur" viesos ar 1:0 pārspēja Vācijas bundeslīgas līderi Dortmundes "Borussia", divu maču summā uzvarot ar 4:0.

Citās UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajās spēlēs vicečempione "Liverpool" mājās nospēlēja 0:0 Minhenes "Bayern", "Barcelona" viesosies nospēlēja 0:0 ar Lionas "Olympique", Madrides "Atletico" mājās ar 2:0 guva virsroku pār Turīnas "Juventus", bet Mančestras "City" izbraukumā ar 3:2 uzveica Gelzenkirhenes "Schalke 04".

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par turnīra čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu