Pieprasījumu saistībā ar OIK turpinās skatīt pēc nepieciešamo dokumentu saņemšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas atbildīgā komisija šodien nolēma pirmo ekonomikas ministram Ralfam Nemiro adresēto pieprasījumu saistībā ar elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponenti (OIK) turpināt skatīt pēc tam, kad no Ekonomikas ministrijas (EM) tiks saņemti nepieciešamie dokumenti saistībā ar pārkompensācijas novēršanu.

Pieprasījumu parlamentā iesniedza "Saskaņas" deputāti.

Deputāts Ivars Zariņš (S) norādīja, ka Eiropas Komisija saskaņoja atbalstu OIK sistēmā ar atrunu, ka Latvija nodrošinās pārkompensācijas novēršanu. Politiķis uzsvēra, ka noteiktajā pārkompensācijas novēršanas mehānismā netiek ņemts vērā līdz 2007.gadam komersantu saņemtais atbalsts, līdz ar to rodas jautājums, vai pārkompensācija ir novērsta. Ja pārkompensācija nav novērsta, tad Latvija joprojām īsteno ar EK nesaskaņotu atbalstu, pauda Zariņš.

Politiķis norādīja, ka EM nav iesniegusi ar šo jautājumu saistītos nepieciešamos dokumentus. Ministrijas parlamentārais sekretārs Krists Bergans-Berģis (KPV LV) apliecināja, ka nepieciešamie dokumenti tiks nosūtīti un līdz šim tas nav noticis komunikācijas kļūdas dēļ.

Kā ziņots, pieprasījumā ir dažādi jautājumi ministram, piemēram, par sistēmas juridisko izvērtējumu - vai šī pakalpojuma veikšanai noteikti adekvāti cenu griesti, kura EM amatpersona būs atbildīga par šī izvērtējuma izpildījuma kvalitāti, vai Nemiro būs gatavs uzņemties atbildību, ja izvērtējums nebūs kvalitatīvs un citi.

Saeima šā gada 10.janvārī uzdeva EM atcelt OIK ar šā gada 31.martu. Tomēr EM atzina: lai izpildītu minēto uzdevumu, nepieciešams juridiskais izvērtējums.

Juridiskā izvērtējuma veikšanai par OIK atcelšanu EM veica cenu aptauju, aptaujājot virkni zvērinātu advokātu biroju - "Ellex Klavins", "KPMG", "Trinity", "Glimstedt", "Cobalt", "TGS", "Sorainen", "EvershedsSutherland Bitāns", "PWC Legal" un "Kronbergs&Čukste".

EM izvēlējās "Ellex Klavins" piedāvājumu, kas par 8712 eiro apņēmās veikt juridisko izvērtējumu divu nedēļu laikā. Tomēr vēlāk EM paziņoja, ka tomēr neslēgs līgumu ar zvērinātu advokātu biroju "Ellex Klavins".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu