"Attīstībai/Par!" pirmā iesniegusi CVK kandidātu sarakstu Eiropas Parlamenta vēlēšanām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Savienības karogs. Ilustratīvs attēls.
Eiropas Savienības karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) pirmā Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegusi savu kandidātu sarakstu un programmu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, aģentūrai LETA apstiprināja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Kā aģentūru LETA informēja AP pārstāve Dace Bargā, saraksta pirmo un otro numuru ieņem politologs Ivars Ijabs un bijusī "RB Rail" vadītāja Baiba Rubesa. "Attīstībai/Par!" sarakstā ir četri zinātņu doktori - Ijabs, Marija Golubeva, Ainārs Dimants, Laima Geikina, trīs Saeimas deputāti - Golubeva, Inese Ikstena, Arturs Toms Plešs, kā arī divi Eiropas Savienības institūciju profesionāļi - Adriana Treikule un Gundars Ostrovskis. Puse kandidātu ir sievietes, norāda politiskajā spēkā.

Sarakstā iekļauti arī Baltijas liberālo jaunatnes organizāciju tīkla dibinātāja Jeļena Jesajana, Latvijas ārpolitikas institūta pētnieks un ilggadējs Eiropas Latviešu apvienības prezidents Aldis Austers, Rīgas domes deputāts, inovāciju un jaunuzņēmumu vadības speciālists Viesturs Zeps, starptautiskās pilsoniskās līdzdalības veicinātājs Miks Celmiņš, Īrijas-Latvijas Tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētāja Ilze Krēsliņa un Valsts zāļu aģentūras vadošs darbinieks Sergejs Akuličs, informēja Bargā.

"Mūsu komanda ir gatava iet Eiropā ar pilnu jaudu. Eiropa ir nogurusi un stagnē. Tai vajag jaunu enerģiju attīstībai. Tāpēc mūsu kampaņas zīme ir simtprocentīgi uzlādēta baterija," pauž Ijabs. No apvienības saraksta ievēlētie deputāti EP strādās proeiropeiskajā liberālo demokrātu grupā, norāda partiju apvienībā.

EP vēlēšanas notiks 25.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu