Pininfarina Ženēvā parāda €2 miljonus vērto hiperauto Battista

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pininfarina Battista
Pininfarina Battista Foto: Pininfarina

Jau krietnu laiku pirms Ženēvas motoršova Itālijas automobiļu dizaina firma Pininfarina, kas nodarbojas arī ar īpašu auto ražošanu, kārdināja ar savu pirmo hipermašīnu - elektrisko Battista.

Automobilis, kas nodēvēts par godu Pininfarina dibinātājam Batistam Farinam, ir izstrādāts, itāļiem sadarbojoties ar horvātu uzņēmumu Rimac Automobili, kā rezultātā virkne tehnisko risinājumu ir tādi paši kā elektriskajam Rimac C_Two. Un tomēr Pininfarina norāda, ka Battista tomēr ir citāds auto ar citiem regulējumiem, iestatījumiem un raksturu. 

Pininfarina Battista ir jaudīgākais ielas auto, kāds jelkad tapis Itālijā. Tā maksimālā jauda ir 1900 zirgspēku, bet griezes moments sasniedz 2300 Nm. Šādi parametri nozīmē kosmiskus dinamikas rādītājus. Kāds precīzi ir paātrinājums, pagaidām netiek atklāts. Pininfarina vien norāda, ka līdz 100 km/h mašīna paātrinās mazāk nekā divās sekundēs un 300 km/h sasniedz nepilnās 12 sekundēs. Battista maksimālais ātrums tikmēr tiks elektroniski ierobežots pie 350 km/h atzīmes.

Foto: Pininfarina

Runājot par elektromobiļiem, allaž svarīgs ir autonomijas jautājums. Battīsta gadījumā tie būs 450 kilometri, par ko gādās Rimac Automobili izstrādātais 120 kWh bateriju bloks.

Foto: Pininfarina

Cik šāds auto maksā? Atbilde ir apaļus 2 miljonus eiro jeb, kā norāda Electrek.co, desmit reizes vairāk nekā gaidāmais otrās paaudzes Tesla Roadster. Tam starp citu tiek solīta ne tikai līdzvērtīgi dinamiskie rādītāji, bet arī līdz pat 1000 autonomija ar vienu uzlādes reizi un spēja levitēt.

Foto: Pininfarina
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu