Video: BMW zaglis bēg no policijas un atpakaļgaitā uzbrauc citai automašīnai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija pusstundas laikā aizturējusi kādu personu, kura ar zagtu spēkratu metusies bēgt no likumsargiem. Zagtās automašīnas vadītājs ignorēja policistu rīkojumus apstāties, veica bīstamus un agresīvus manevrus, apdraudot ceļu satiksmes drošību, un Lubānas ielā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu.

Tajā neviens nav cietis, un iespējamais vainīgais – aizturēts.

Kā skaidro Valsts policija, Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicisti saņēma informāciju, ka 20.februārī ap pulksten 10.00 Rīgā nozagta automašīna “BMW X6”. Policisti sāka automašīnas meklēšanu un drīz vien Pļavniekos pamanīja zagto spēkratu, nekavējoties tā vadītājam dodot rīkojumu apturēt transportlīdzekli. “BMW” vadītājs ignorēja policistu prasības un sāka bēgšanu, veicot agresīvus un bīstamus manevrus.

Likumsargiem sākot pakaļdzīšanos un izvērtējot iespējamos “BMW” vadītāja draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem un iedzīvotājiem, policisti brīdināja zagtās automašīnas vadītāju, ka šaus, taču viņš turpināja bēgšanu. Pārliecinoties par drošību, policisti transportlīdzekļa apturēšanai lietoja dienesta šaujamieroci.

Tomēr arī tas neapstādināja likumpārkāpēju, kurš turpināja kustību un neilgi pēc tam, ap pulksten 10.30, Lubānas ielā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu – atpakaļgaitā uzbrauca aizmugurē esošajai automašīnai “Hyundai”. Par laimi, autovadītāja pārgalvīgās rīcības un agresīvās braukšanas rezultātā nav cietusi neviena persona.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas amatpersonas uzreiz aizturēja “BMW X6” vadītāju – 1984. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīga veida noziegumiem.

Sozinovs skaidroja, ka nozagt automašīnu kļuvis ir ļoti vienkārši. Nepieciešams uzstādīt papildu signalizācijas.

Pirms kāda laika zagļiem vajadzēja “noskenēt” signālu, lai nozagtu auto, bija jāiegulda lielāks darbs, lai spēkratu nozagtu.

Pašlaik ierīces, kuras izmantojamas auto zādzībām, ar kuram noskenēt pults signālu, palikušas kompaktākas, vieglākas. Pašlaik zagļiem, izmantojot tehnoloģijas, zaglis var uztaisīt atslēgas dublikātu un auto nozagt pēc dažām dienām, nedēļas, kad tas ir izdevīgāk.

“Automašīnu pašlaik ir kļuvis nozagt vieglāk nekā deviņdesmitajos,” teica Sozinovs, akcentējot, ka tad vēl bija vairāk jāzina automašīnu uzbūve, bet pašlaik vien pietiek ar dažām ierīcēm, lai automašīnu varētu nozagt.

Statistika liecina, ka pēdējo gadu laikā krītas, taču skaitļi joprojām ir lieli. “Skaitļi krītas policijas darbinieku aktivitātēm,” skaidroja Sozinovs norāda, ka regulāri tiek aizturētu zagļi, izņemta tehnika, kas paredzēta automašīnu zādzībām.

Ierīces, kuras izmanto zagļi, tiek rūpīgi sargātas, lai tās nenonāk policijas rokās. Ierīces tiek arī nodotas citiem zagļiem.

Sozinovs norādīja, ka ierīces nav nopērkamas veikalos, taču pašlaik arī to cena ir samazinājusies.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu