Barnjē: "Brexit" sarunās risinājums joprojām nav rasts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Komisijas "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē
Eiropas Komisijas "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē Foto: Reuters/ScanPix

Londona un Brisele vēl nav atradušas veidu, kā pārliecināt britu likumdevējus atbalstīt "Brexit" vienošanos, pēc sarežģītajām otrdienas sarunām ar britu kolēģiem paziņoja Eiropas Savienības (ES) sarunvedējs Mišels Barnjē.

"Kaut arī sarunas notiek konstruktīvā gaisotnē, diskusijas bijušas sarežģītas," Barnjē trešdien sacījis ES komisāriem, apliecināja Eiropas Komisijas (EK) preses sekretārs Margaritis Shins.

"Šobrīd nav rasts risinājums, kas atbilstu izstāšanās vienošanās dokumentam, arī protokolam par Īriju un Ziemeļīriju, kas, kā jūs to zināt, netiks no jauna atvērts," piebilda Shins.

Lielbritānijas "Brexita" ministrs Stīvens Bārklejs telekanālam "Sky News" sacīja, ka bijušas "veselīgas diskusijas" un ka sarunas šobrīd sasniegušas "sensitīvu vietu".

"Abas puses apmainījās ar spēcīgiem, stingriem uzskatiem, un mums tagad priekšā ir īstas diskusijas," piebilda ģenerālprokurors Džefrijs Kokss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu