Par mēģinājumu cietumā ienest divus taisnajā zarnā paslēptus telefonus piespriež 50 eiro sodu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cietums; ilustratīvs attēls.
Cietums; ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Zemgales rajona tiesa Ogrē piespriedusi 50 eiro naudas sodu kādam vīrietim, kurš Rīgas centrālcietumā mēģināja ienest divus taisnajā zarnā paslēptus mazgabarīta mobilos telefonus, rakstīts publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā norādīts, ka vīrietis bija ieradies Rīgas centrālcietumā, lai izciestu sev agrāk piespriesto trīs gadus un vienu mēnesi ilgo cietumsodu. Veicot pilnu personas kratīšanu, jostas lejasdaļā nostrādājis metāla detektora signāls, uzrādot, ka vīrieša ķermenī atrodas svešķermenis.

Veicot pārrunas, vīrietis atzinies, ka viņa taisnajā zarnā atrodas mazgabarīta mobilais telefons "GT Star", kuru vīrietis izvadīja no sava ķermeņa un atdeva.

Taču atkārtotas pārbaudes laikā atklājās, ka vīrieša ķermenī atrodas vēl viens svešķermenis. Pēc pārrunām vīrietis atzinās, ka viņa taisnajā zarnā atrodas vēl viens mazgabarīta mobilais telefons "Nokia LB Star", arī šo mobilo telefonu vīrietis izvadīja no sava ķermeņa un atdeva inspektoriem.

Savā paskaidrojumā vīrietis norādīja, ka viņš Rīgā saticis kādu nepazīstamu vīrieti, kurš viņam licis ienest cietumā divus mobilos telefonus. Šis vīrietis arī viņam iedevis minētos telefonus, kā arī ieteicis tos ielikt prezervatīvā un ievietot taisnajā zarnā. Notiesātais vīrietis norādīja, ka personu, kas viņam lūdza veikt nelikumīgās darbības, viņš nav pazinis.

Tiesas raksturojumā par vīrieti norādīts, ka viņam ir 11 klašu izglītība un metinātāja specialitāte. Līdz apcietinājumam viņam nav bijusi oficiāla darba vieta, bet neoficiāli vīrietis strādājis būvniecībā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu