Tapusi jauna gleznotāja Dmitrija Lavrentjeva personālizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dmitrijs Lavrentjevs
Dmitrijs Lavrentjevs Foto: publicitātes

No 8. marta līdz 13. aprīlim Kultūras centra Grata JJ mākslas galerijā MuseeumLV būs apskatāma Dmitrija Lavrentjeva (1970) personālizstāde "Līdzsvara laiks".

Izstāde izvērtē padarīto un iepazīstina skatītājus ar mākslinieka darbiem, kas tapuši laikā no 2014. līdz 2019. gadam. 

Izstādes atklāšana 8. martā plkst. 19.00.

Mākslas zinātnieki Dmitrija Lavrentjeva darbos allaž atzīmē Latvijai neraksturīgo ekspresionisma estētiku.

Dmitrijs Lavrentjevs
Dmitrijs Lavrentjevs Foto: publicitātes

"Katrs atsevišķs autora darbs - vai tā būtu glezna, litogrāfija, kolāža vai skulptūra, ir kaislīgs impulsivitātes un psiholoģiska sasprindzinājuma fiksācija, kur intuīcijas un zemapziņas līmenī ir jūtams pirmatnējais dzinulis, kāds mistisks, maģisks spēks. Sulīgi, intensīvi krāsu kontrasti, "mežonīgs" pastozs triepiens un demonstratīvi nevīžīga, vibrējoši asa līnija ir nemainīgas viņa oriģinālā mākslinieciskā rokraksta iezīmes. Bērnišķīgi atklāta formu "nepareizība" un deformācija, kāpināta ekspresivitāte, kas robežojas ar emocionālu radikālismu, piešķir Dmitrija Lavrentjeva kompozīcijām īpašu suģestiju. Dažkārt viņa darbu personāži ir izaicinoši groteski, reizēm- aizkustinoši apgaroti, taču vienmēr - pārsteidzoši un viegli ironiski," tā biedrības "Octopus art projects" vadītāja Evelīna Vanaga.

Izstāde būs apskatāma Kultūras centra Grata JJ mākslas galerijā MuseeumLV pirmajā stāvā, Andreja Pumpura ielā 2, Rīgā. Galerija  apmeklētājiem atvērta darba dienās, izņemot pirmdienu, no plkst. 11:00 līdz 19:00 un sestdien no plkst. 11:00 līdz 17:00. Pirmdien un svētdien - slēgts.

Dmitrijs Lavrentjevs

Dmitrijs Lavrentjevs dzimis Rīgā, 1970. gadā. Izstādēs piedalās kopš 1995. gada. Sarīkojis 22 personālizstādes un piedalījies grupu izstādēs gan Latvijā, gan daudzviet ārvalstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu